Saturday, October 30, 2010

MAMA

Haiii dear sayang intan payung.Rindu kat I tak? I tak you rindu kat I.I pun sama.Rindu bebenor kat you.Auuwwwww.....geli ok.

Penat penat penat.Tekanan tekanan tekanan bila exam ni.Tinggal sehari lagi exam iaitu Physics and Chemistry paper 3.Korang ade tips tak nak bagi senang jawab paper 3 ni? Kalau ada kongsi2 la.Dengan I pun nak kedekut jugak ke? Sedih okk.

Oh! Entry kali ni tak ade kaitan pun dengan mak aku mahupun mak jonghun ataupun mak fizo.Auwww tak abis2 kegatalan  aku ni.Mesti menyampah korang baca.Takpe2 tak suke bace sila blah skung.Aku cakap pegi blah..blah laaa.Aku tengah emo ni.Cehhhhhhhhhhhh.Takde la memain je.Jangan amik hati ok.

MAMA!

Bukan mak sesiapa ok.Ianya merujuk kepada.

Mnet Asian Music Award.

Nak dekat da ok.So kali ni aku nak minta jasa baik korang untuk vote for group kesayangan aku ni.Sape lagi kalo bukan

FT ISLAND!!




Hee~~.Diorang tercalon dalam kategori Best band performance.So kalo korang nampak je nama Ft Island tu..korang tekan je.Jangan pandang nama lain.

Tolong ok.!

Oh2 korang jangan vote untuk artis bawah SM tau.Aku bukan tak suka artis bawah SM.Aku suke je Shinee semua tu...tapi aku bace SM cakap artis diorang tak datang award tu nanti.Mnet kan bagitau mana2 artis yang tak datang.. takkan dapat award tu.So rugi je la kalo korang vote.

So tolong sangat2 vote for Ft Island.Kalau korang tak minat mende2 camni pun ko vote la jugak.Demi aku.Perghhhh ko fikir ko sape orang nak buat untuk kau Tyra.Cermin la diri tu sikit.Hee~ ~.Jap2 pegi cari cermin.Oh cantik muka aku arini.Auwww perasannyaaaaaa

Sekarang aku nak cerita cara nak vote mende ni.Kena sign up dulu tauu.Klik gambar untuk pembesaran.

Step 1: Mula2 ko bukak website ni.





Step 2:






Korang tick kat semua kotak then klik save.

Step 3:

isikan detail korang.


klik kat tempat aq tanda tu lps tulis email korang

bukak email korang then amik no dier bagi tu then tulis kat ruang dier sediakan tu

biler kluar mende ni klik ok

bukak balik website mama tu

cari best band performance and song of the year (lpe nak tanda dalam gmbr tu)


klik kat FT ISLAND tu.jangan silap



Perghh terbaek laa.Aku adalah pemalas nak taip.So ko tengok je la gambar tu.Kalo tak nampak klik kat gambar tu untuk dier membesar.Kalo tak faham tanya aku.Nanti aku jawab.Please sangat2 vote untuk Ft Island.Memang la tak dapat mende kalo vote2 ni..tapi at least tak kena bayar ok.Daripada korang takde keja dok melayan  video lucah  tu baik korang vote.Hee tolong ek.


Vote for Ft Island tauuuuuuuu.Jangan vote untuk artis lainn.Diorang kategori Best Band  Performance and Song of the year..Untuk kategori lain korang vote la sesape yang korang minat.ok??

Oh mende vote2 ni start daripada

    Open: 00:00 .28 October 2010 (KST,GMT +9)
    Close: 18:00 21 November 2010 (KST,GMT+9)

So vote tauuu banyak2.Korang nak buat banyak2 acc pun boleh.takde masalah.and satu lagi...mende ni hanya boleh digunakan di Internet Explorer je.Chrome ke Firefox ke tak jadi.Aku pun tak tau bakpo.

Last but not least....please vote for Ft Island.Korang punya vote sangat la aku hargai.Thank You.




Nota Cipanzi : Ft Island da mengalahkan Cn Blue aku tengok tadi.Tapi kalo korang tak vote mungkin Ft Island akan menurun balik.Hee~ ~


Tuesday, October 26, 2010

Paul the octopus dead!



Korang ingat lagi tak kat paul? Ala sotong kurita yang terer tu.Bukan sotong yang auw auw tu.Ni yang yang..tah tak reti aku explain.Yang famous time world cup aritu.Perghh pepandai la kau google.

Aku just nak bagitau dier da mati.Tak tau sebab apa.Tapi kecoh juga la kat twitter.Ramai glee trending #pulpopaul.

Sebab kematian aku tak tau.Malas nak google.Kalau korang kipas susah mati paul..korang google la sendiri.Tak de keje aku nak google.No mood.(Kalau da tau bagitau la aku ek).Tapi aku rasa dier mati sebab da tua kot.Tah2.

Itu je la aku nak cakap.Byee.


Nota Cipanzi : Aku sekarang sedang 'bersengkang mata study for final exam.So takleh update selalu.Ni pun curi2 update.Doakan aku berjaya untuk final ni ok! hee~~.

-(Oh ni post aku yang ke 100.Perghh tetiba rasa bangga da ade 100 post.Cehhh berlagak.Orang lain da ade 1000 post da Tyra.Hee~~ sorry2)

Thursday, October 21, 2010

Sebab bercinta?



Ada orang share mende ni kat facebook.Agak menarik kot.Aku kongsi dengan korang ek?


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka


Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?


Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!


Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.


Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!


Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.


Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,


“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.




Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”


Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu….. 






Nota Cipanzi: Aku ni tak habis2 amik dari facebook.Dah kata takde idea tapi tangan gatal.Ini lah akibatnyaa.Hee~~

Agak betul

Jumpa ni dalam facebook.Agak betul and lawak kot.



1800s- Where do you live? I will write you a letter.
1900s- What is your phone number? I will give you a call.
2000- What is you email? I will message you
2010- Do you have a facebook?

***

Boy: Is you're name Google?

girl: NO!!! :( why would my name be Google?

Boy: Because you are everything i'm searching for :)

***

When guys get jealous, it’s actually kinda cute. When girls get jealous, World War III is about to start.

***

Pre-School: I'm telling my mommy!
Grade 1: You're not coming to my birthday party!
Grade 3: They just stuck their tongue out at me!
Grade 6: Talk to the hand. Grade 8: Whatever.
Grade 10,11 & 12: SHUT THE FUCK UP BEFORE I COME PUNCH YOU!

***

Hee~~ agak lawak kan tapi betul kan?

Aku sebenarnya tengah dalam mood risau.Hongki(ft island) injured kot.Kena 5-8 jahitan.Kesian2.Tengok dier menyanyi cam kesian glee.

Oh Jonghun baru tweet tadi cakap Ft Island akan sampai Singapore esok.Ada sesape orang singapore kat sini? just nak cakap...

ANDA SANGAT BERTUAH KERANA ARTIS KOREA SEMUA NAK DATANG NEGARA KORANG.SO BERSYUKURLAH!

itu aja.




Yang risau
Tyra



Nota Cipanzi: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Wednesday, October 20, 2010

Jatuh cintaa lagii

HAHA ngek je Tyra ni asyik jatuh cinta.well ko fikir aku suka fizo je ke.Aku suke jugak la artis lain.Paling suka adalah









Choi Jonghunn


Ni paling2 suka.Kalau borak2 dengan kengkawan aku..tak sah kalau tak sebut nama Jonghun.Nama dier adalah wajib.Bila lah dier nak datang Malaysia.Kalau dier datang confirm aku pegi.Ticket mahal pun kesah ape.Demi cintaku padanya,lautan api pun sanggup ku renangi.Ceh hiperbola sungguh.Geli geli geli.

Weh camne tak jatuh cinta.Sikit punyaa hensem tu.Comel lote lagi.Tapi sebab tak nak dikatakan tidak menyokong artis Malaysia,maka haruslah aku cari sorang untuk dijadikan minat.Mula2 dulu aku ingat nak amik Shahir then cam tak best lak last2 minat Fizo sebab banyak drama dier berlakon cam best.


ni group dier.Ft Island.Dari depan Jonghun,Hongki,Min Hwan,Jaejin and Seunghyun


Sorang2 comel kan? Tapi Jonghun paling comel.Hee~~ tau dah.Tak yah cakap.Aku tak tau la aku punya suka kat Jonghun ni tahap mana.Tapi bila dier kena fitnah aritu (pasal Thai rumours tu) aku adalah sangat marah.Marah glee2.Marah macam aku ni bini dier tapi dapat tau suami aku curang.Itulah tahap marah aku.Hee~~

Hari2 aku akan on twitter.Kalau dier update twitter terus aku translate ayat dier tu.Yelaa aku kan tak reti korea.Then lepas translate aku akan reply tweet dier dengan harapan dier akan balas.Tapi harammmmmm.Aku rasa sampai aku tua pun dier takkan balas tweet aku.



Sesetengah artis Malaysia bagi aku la,kengkadang tu perangai diorang cam teruk sikit laa.Bukan nak kata tapi memang tengah berkata-kata ni.Tah laa.Aku malas nak cerita tapi kalau korang perhatikan betul2 korang akan tau.Tapi Fizo,aku tak rasa dier cam sesetengah artis tu.Ok apsal tetibe masuk Fizo balik ni.Eh suami aku sekarang Jonghun laa..

Suami aku adalah berubah2 mengikut mood.Hee~~.Aku tak tau la lepas ni aku nak minat sape untuk dijadikan suami.Mungkin Shin Dong (Super junior).Eh tu tak boleh nanti awek dier marah.Cehh takut awek dier marah lak.Yang ko pegi gedik2 nak kat Fizo and Jonghun tu tak pe pulak? Awek diorang tak marah pulak? Blah la ko Tyra.Hee~~ sorry.Lepas ni tak nak la minat sesiapa dah.

Aku sebenarnya tak faham jugak motif entry ni tapi bantai je laa.Tangan gatal nak menaip.Hee~~.Itu aja dari budak gedik arini.






Yang Gedik
    Tyra


Nota Cipanzi: Apa lagu melayu yang baru ek? dah lama tak dengar malay song.Tyra2...memang lupa daratan kan ko sekarang.Hee~~

Monday, October 18, 2010

Bear Bear


Sape pompuan kat sini? angkat tangan cepat! eh awak lelaki kan kenapa angkat tangan jugak.=D.Aku nak cerita pasal bear aku  la arini.Aku tau mesti semua pompuan ada bear kat kat rumah.Tak kisah la sape bagi pun.Boyfriend ke,scandal ke,peminat rahsia ke,mak ke,ayah ke,abang ke,kakak ke,adik ke,kawan ke,ke ke ke.=D.

Aku kat rumah ada dua je bear.Eh banyak sebenarnya.Tapi yang aku punya dua je la.Sedih kann.Cepat cakap sedih kalau tak aku nangis.=D.Bear aku tu dua2 mak aku bagi.Eh tak.Aku yang paksa dier beli.Kesian.Haish bilalah fizo nak bagi aku bear ni.Kalau dier bagi confirm aku pelukcium  fizo bear tu.

Bestkan kalau ade boyfriend.Mesti nanti dier bagi barang best2.Dah Tyra apsal ayat ko arini cam desperate glee nak boyfriend ni.Ni semua kawan aku punya pasal.Gi bukak cte sal ni.Sepak ko kang.Ceh bajet gengster nak sepak orang.Kat blog berani la tapi bile jumpe mesti terus kecut tu.Hee~~ malu2.

Eh sambung balik cite bear2 tadi.Ada bear ni best kot.Tiap kali aku nak tido malam mesti peluk fizo bear tu.Kalau tak peluk rasa tak best pulak.Rasa tak boleh tido.Tapi kalau time marah or tak puas hati ke ape memang aku smackdown la bear tu.Kesian dier tak bersalah.Sorry bear2.


=D.Aku teringin nak ada banyak bear2.Then letak atas katil penuh2.Bila bangun pagi esok semua da tido bawah katil.Hee~~.Agaknya kalau aku kahwin dengan fizo  mesti jatuh katil kan suami aku tu.Kesian.Tak pe nanti tido kite hug2  barulah tak jatuh katil takpun dua2 jatuh katil.serasi bersama.

Amboiii kau Tyraa! Kecik2 da gatal.SPM pun tak lepas dah cite pasal kahwin.Geli tekak aku baca.Hee~ ~ sorryy naik lorry ok.=D

Oh ni lah gambar bear2 aku.Tengok.Comel tak. CAKAP COMEL CEPATT!!. opps ter-caps lock pulak.Hee~ ~



ni bear2 gemuk.panggil muk bear.eh ni bukan aku punya ni.sapa punya ni baik ngaku cepatt! kang aku curi nangis lakkk!


ni takde nama lagi sebab baru beli kelmarin.tapi sebab dier cam cool ngan music2 mungkin nak panggil dier mumu.eh tak best lak.any idea?


ni paling sayang.nama dier cik ko.kengkadang panggil cik lala.ikut mood aku.ni yang paling lama dengan aku.dia sabar dengan perangai aku.kitorang serasi bersama.tengok tido pun bersama.tak pe fizo aku bagi kebenaran =D


kot2 la korang tak nampak dengan jelas gambar tadi.takpe aku siap tunjuk lagi.cik lala ni ade anak.aku anggap dier cam anak sendiri.jelas tak gambar ni?


Kalau korang tak nampak lagi,aku nasihatkan korang pergilah ke kedai spek yang berhampiran.test mata korang tu.kot2 ade rabun ayam ke.baik check.



yang ikhlas lagi comel 
   si comel Tyra



Nota cipanzi: Sila muntah sekarang.HAHA =D


Sunday, October 17, 2010

Buah Timun

Pada suatu hari,seorang ayah telah memanggil anaknya.


Ayah: (Anak) bagitau ibu ayah suruh potong buah timun dalam peti tu.Takut rosak pulak kalau simpan lama2

Anak: Baik Ayah!

Anak itu pun berjalan ke dapur.Ketika itu si ibu sedang memasak.

Anak: Ibu..Ayah suruh Ibu potong buah timun dalam peti tu.Ayah cakap nanti rosak kalau simpan lama2.

Ibu: (Anak) tolong Ibu keluarkan buah timun tu dari peti pastu letakkan atas meja tu.Nanti Ibu potong.

Anak: Baik Ibu!

Anak yang baik hati lagi comel itu pun membuka peti dan mengeluarkan barang yang dipinta lalu diletakkannya di atas meja.Si Ibu datang sambil memegang pisau itu memotong buah timun yang diminta.Si Ibu kemudian menjerit memanggil nama anaknya itu.Anaknya datang dengan sopan santun ke arah Ibunya.

Anak: Ya Ibu.Ada apa?

Ibu: Mana buah timunnya? Kan Ibu suruh letak atas meja tadi.

Anak: Tu Ibu.Takkan Ibu tak nampak.

Ibu: Ya-Allah! Tu timun batang laa.Bukan buah timun.

Anak: Erk? Bukan sama ke? Orang belajar kat sekolah timun bentuk macam tu la.

Ibu: Tak pe lah.Pegi lah tengok tv sana tu.Biar Ibu amik dalam peti sendiri.

Si anak dengan patuh pergi menonton tv dengan rasa yang pelik.Lain ke?


buah timun
timun batang





Nota Cipanzi: Orang pantai timur panggil buah tembikai dengan nama timun cina/buah timun.

Saturday, October 16, 2010

Saya telah jatuh cintaa



Siapa tau apa itu love? love is cinta.cinta is love.ngekk tu translation laaa.HAHA.Siapa pernah dilamun cinta? Mesti indah kann? Mata dier mesti ada love2.Auww comel.Then pagi2 dier bangun tido mesti dapat wake up call or love message dari kekasih.Ok sangat romantik.Jelezz I.HAHA




Dah2 ape kau merepek malam2 buta ni.Straight tu the ampang point la cepat.HAHA.Saya nak bagitau saya telah jatuhh cintaaaaa.Auww.Sweet takk? Sila cakap sweet kalau tak aku sentappppppppppppppp.Takmo tulis blog sebulan.HAHA

Aku nak bagitauu aku jatuh cinta dengan dier ni.Seorang lelaki.Muka dier cuteeee.Bilee dier senyumm cairrr ok.Tak puas kalau tengok dier sekejap.Harus tengok dier lama2 ok.Lagi satu mata dier sexyyyyyy ok.I loike.HAHA.Kalau tak tengok dier sehari boleh glee ok.So kena tengok hari2.

OMG!! Tyraaaaa( please call me tyra from now) kau adalah sangat angauuuuuu ok! Yeah! aku mengaku aku adalah angau glee kat lelaki ini.Lelaki ini yang selaluuu~~~~~~~~~.Ok suara tak sedap takleh nyanyi nanti hujan lebat.

Dah2 stop merepek Tyra.Bagitau cepat siapakah lelaki yang kamu puja2 itu...yang membuatkan kamu angauuuu tahap tak boleh nak cakap itu.Hmmm...lelaki itu adalahhh...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dia adalahhhhhhh...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-








Comel kannn boyfriend aku ni.Dah lah hensem.Baik hati.Tak kekok buat kerja









My boyfriend with his mum(my future mother in law)





Comel takkk? cakap comel cepatt.HAHA.Mesti semua kenal kan boyfriend aku ni! Sape tak kenal takpe.Meh aku kenalkan.
FULL NAME : WAN HAFIZOL WAN OMAR
D.O.B : 19th JULY 1985
COMM. NAME : FIZO OMAR
P.O.B. : KOTA BHARU,KELANTAN
HOBBIES : PLAY FOOTBALL AND WACTHING MOVIES
CARRIER : FULL TIME ACTOR , MODEL AND HOST


Hee~~ Dah kenal kann? Auwww.Aku memang perasannn pun.Tau dahh.Tapi tak boleh tahan kott.Dier cutee sangat.Rasa nak  peluk  salam je dier HAHAHHA.Kecik2 dah gatal.Haishhh.Actually aku tak ada special boyfriend lagi sekarang so tak boleh nak cerita lebih2 pasal cinta ni.Aku tak tahu cinta tu macam manaa.HAHA.Malas laa nak cinta2 sekarang.Sekarang adalah masa untuk belajar.So korang apa lagi dok tercongok kat sini.

PEGI BELAJAR CEPATT!!*Jegil2 mata*.Kalau tak belajar aku rotannn sorang2.HAHA




Nota Cipanzi: Twitter meriah.Best kott.Cepat follow aku.http://twitter.com/thiradaz

Friday, October 15, 2010

The best Island



Confirm2 la FT ISLAND!! HAHA.Aku sekarang dalam mood artis korea.So ignorekan entry ni kalau anda tidak berminat.Aku adalah tidak kesahh.HAHA

Aku sekarang hari2 on twitter.Aku rasa twitter cam dah fun skit skung sebab aku banyak follow korean punya laa.Macam artis diorang then diorang punya die hard fan.Memang best kott.Happening je.Then dapat tau hal2 artis yang kita minat dengan lebih cepat!! Selalu lambatt kot tauu.

Macam kes yang terbaru ni la.Ala yang salah seorang member Ft Island kena fitnah sebab mem-pregnant-kan seorang artis Thailand ni.Camne nak cakap ek? Ex-Boyfriend pompuan tu tak mengaku yang pompuan tu lahirkan anak dia sebab pompuan tu banyak flirt dengan lelaki lain.Then ex boyfriend pompuan ni cakap dier penah nampak salah sorang member Ft Island dalam bilik pompuan ni.Agak mengarut la rumour tu sebab on that day Ft Island adalah sangat sibuk.Jadual packed glee.Manee la boleh keluar sekejap then pegi beromen.Agak tidak masuk akal la kannnn.


Andd orang yang kena tuduh tu adalah JONGHUN ok!! Dah la tu yang aku paling minatt.Sangat kurang ajar ok.Jonghun tweet cakap
'Trust me! Don't believe those people'
.Mula2 aku adalah tidak faham then bila baca sal rumour ni barulah aku faham.ngekk tol laaa.Then Hongki pula tweet cakap
'One short amendment, keke. There are two rumours spreading recently. Unless he brings disgrace to our name, Choi Jonghun will always be in ft. As for the Thai rumour, just laugh it off. Keke. I said I don’t tell lies, didn’t I? If it’s the truth, I will say it honestly. Keke.'


So any primadonna here? Kalau ada please believe Ft Island! #prisbelieveinft.HAHA

Oh2 another story about Shinee plak.Kann diorang pegi Indonesia aritu? Aku malas nak cakap sal insiden tidak diingini itu.Takde kaitan dengan aku.Itu masalah fan Indonesia dengan Shinee.Bukan masalah aku.Apa aku nak cakap sekarang ialah pasal gambar niiii....

Comel kann pompuan tu.Agak2 korang tau tak sape? HAHA Dia adalah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


GITA GUTAWA laaa!!HAHA

Bertuah ok Gita tu.Ada orang cakap lepas Gita perform dier turun stage tu dan terus peluk KEY! iya peluk KEY! then diorang saling bertukar no pin BB.Auwwww sweet okk!! HAHA.Aku baru nak matchkan Gita dengan Taemin..tapi sekali dier dengan Key pulakk.Tak pe laaa...aku approve jeee HAHA macam la aku ni mak Key pulak nak approve2.HAHA

Dah laaa tak larat nak tulis.Hee~~ aku nak ber-tweet2 pulak la.Nak join? Joommmmm!



Nota Cipanzi: Pegi studyy la woiii! Exam nak dekat dah! Sebuk je nak ber-online bagai.HAHAH

Berat

Aku bukan nak cite pasal berat aku la.Berat aku memang makin lama makin bertambah sampai doktor kat klinik cakap aku makin besar and bibik aku pun dok suruh aku kuruskan badan.Terasaa ok.Yeah! aku memang gemuk.Perut gendut.Buncit cit.So? HAHA



My perut is so .....


Ouh berbalik kepada topik berat kita tadi.Aku sebenarnya nak cerita.Ni cikgu aku cakap laa...aku minum kopi sambil makan pasta la kann.Hmm cikgu aku cakap la korang pernah tak dengar ayah korang cakap.Berat..berat..berat..

Pernah tak? Mestilahhhh takkkk.Mana ade ayah2 nak bagitau berat mana masalah dia.Yela korang pun mintak macama2..berat la diaa..contoh nak kereta la kann.So belilah keta Myvi...ceh tak mo pakai.Tak cool la kononnya pakai Myvi.Nak kereta yang best2 je cam keta Mini Cooper tu.Best kannn.



Mahall woo tu..tapi kalau tak mampu korang naik mini bus cukup laaa.Mini jugakk kann.HAHA...tah amende aku merepek ni.Gila dah.HAHA

Ouh aku ada lagi satu mende nak cite.Bengang glee ni.Marah ni.Caya lah aku tengah marahh ni.Tengok muka aku ni.Kann aku tengah marah ni.HAHA



Aku nak marah sebab semalam balik aje tuisyen,aku pegi la kat Mcdonals. time order (drive thru) tu..haishh aku tak tau la apa masalah orang yang amik order tu.Cam buat kerja sambil lewa je.Bagai melepaskan batuk di tangga.(Cehh peribahasa.cikgu sila bangga) HAHA.Ok sambung balik.Orang yang amik order tu tak tau la dier salah dengar ke apa..orang da cakap large..boleh dier pegi letak medium..aku tegur la kan..then dier cam diam jap pastu cakap 'oh nanti tu kita boleh tukar.Sila bayar di depan ek' pap screen tu padam terus.

Aku da macam WTH?! orang tak habis order lagi.Then aku cakap laa..'Then nak tambah .....' teruskan juga cakap sampai habis.Then pergi kat depan..time nak bayar tu boleh pulak dier pegi amik order orang belakang kitorang.Lepas dah dua tiga kereta baru la dier bagitau amount kena bayar.Haiyaa so lembs la ko.Aku buat keja lagi ok dari ko tauuu takkkk.Haishhh.HAHA



McFlurry Milo terbaekkk tapi takleh lawan McFlurry Oreo laa HAHA





Nota Cipanzi: Saya adalah dalam program diet sekarang.No Chicken.Only Fish.Doakan saya berjaya menurunkan berat badan.HAHA

Wednesday, October 13, 2010

Aku adalah nak menggilaaa

Aku arini adalah sangat tak betul.Tadi pagi baru pegi klinik.Padahal demam dari ari ahad aritu lagii.Tah..arini baru rajin nak pegi klinik.Tungguuu punya laaa lama kat klinik tu.Adalah dalam 1 jam gak tunggu.Bila masuk jumpa doktor tak sampaii 5 minit pun ok! Haishhhhh..sakit jiwaaaa jeee HAHA



Ouh2 Pmr da abis ek? Ramaiii gleee kot yang on kat fb semalam.Then2 aku nak tulis ape lagi ek? Tah laa.Aku kalau kat sekolah macam2 benda aku nak cte kat kawan aku.Penat dia nak dengar.HAHA.

Siannnn kott.Kengkadang dier kena dengar aku nyanyi.Dulu time Ayuni ade dier memang dengar je laa aku membebel then nyanyi2.Lagu paling aku sukee nyanyi duluu lagu 'Yank' - Wali band.HAHA..Then2 skung Dayahh lak dengar aku membebel.Macam2 ctee kot.Tapi paling banyak sal artis korea laa.

Aku kat skolaa dengan kengkawan memang tak penah tak cakap pasal artis korea.Mesti akan cakap jugak.Itu adalah perkara wajib.Kalau tak cakap maknanya semua gila dan dalam mood insaf sebentar.HAHA

Kengkadang time nak examm bolehh je cakap sal mende ni.Then bile aku cakap Hei! Focus ok! exam..then boleh pulak kitorang eh F.Cuz.Ok memang cinta mati taksub gila babeng dekat artis korea itu.HAHA



Eh bukan F.cuz je kitorang minat.Banyak glee artis korea yang kitorang minat gila mati tahap tak boleh nak cakap laa.Ouh2 artis jepun dengan taiwan pun minat jugak tapi tak de la seminat macam artis korea.Jepunn best sebab cte diorang yang best glee babeng macam cte scrap teacher tu.

Hmm aku rasa tadi cam dah panjang glee aku tulis..tapi asal macam sikit pulak ni.Mesti ada yang tak kena ni!! Haishhhhhhhhhh

Ouh2 aku kan tak reti kott nak main twitter.Macammana ek nak main dier? Hee~~ Tapi kan dah la aku kalo cakap dengan orang kan mesti aku malu2 auww shy2 laa walaupun tak nampak muka dia.Kengkadang kalo aku tersalah taip kann..mesti aku camm OMG!! Apa kau buatt ni thiraaaa.Ko memalukan diri ko sendiri okk.Cepatt fikir ayatt nak coverr baik punyeerr.HAHA

Itulah aku.Aku memang jenis malu2 ok.Tapi bila ngan kawan,aku adalah yang paling tak malu sekalii.Hee~~.Sampai ada sorang kawan aku cakap 'Laa kite ingat awak tak ada rasa maluu'.Heee~~~


HAHA tengok aku merepek tu.Berterabur ok aku tulis.Kejap dekat sini.Tetiba melompat ke sana then datang sini balik kang jap gi melompat pegi tempat lain.Kalau melompat pegi Korea tak pe jugakkk.Boleh jumpa FTI.HAHA glee.





Nota Cipanzi: Aku baru tengok MV lagu Hello yang Shinee nyanyi tu.Best okk! Hee~~ ketinggalan betull la aku niii.HAHA.Ouh2 Taeminn adalah sangat kawaiii~~.Eh apahal jepun pulak ni.Gila2.HAHA

Sunday, October 10, 2010

Tak Sihatt!



Arini aku tak berapa sihat.Tekak sakit je.Rasa cam ade pasir melekat kat tekak.Then selsema lak.Badan panas glee ok...39 C.Tapi kepala tak sakit.Agak pelik la.Ouh
tangan adalah sangat sakit.Tak tahu kenapa.Rasa nak cabut je tangan ni.Campak jauh2.Sakit gleee ok! Tak tahannnnnnnnnnnnnnn





Nota Cipanzi: Tadi tengok kat tv3 siaran langsung perkahwinan Dato’ Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dengan Dr. Halina Yunos.Sangat besttt ok! I loike!.HAHA

Saturday, October 9, 2010

Bencii tauu



Aku rasa semua orang da tengok kan gambar atas tu.Alaa formula merepek2 tu.Hishh bencii tauu tengok.Tak semua yang bagi masalah kat lelaki tauu tak.Kalau dah tau perempuan ni banyak bagi masalah..

JANGAN SESEKALI KAU BERANGAN NAK COUPLE OR KAHWIN DENGAN PEREMPUAN.SILA KAHWIN SESAMA JENIS KORANG.

muahhahahahahh! ok da gila.Sumpah boring sekarang.tak tau nak buat apa.lalalala


Nota Cipanzi: entah2 HAHA

Kakak oh Kakak

Semalam aku masuk Guardian kat JJ AU.Then amik2 barang pegi bayar.Sekali time bayar tu cashier kat situ bolehh pulak panggil aku KAKAK.Harus la terkedu aku sebentar.Adik aku dah macam nak tergelak.Aku diam je.Pandang dia.Buat muka serius.Contoh ayat dia semalam.

"Kak,akak dapat satu stiker ni.Tampal kat sini.Cukup 60 stiker akak boleh redeem dengan salah satu teddy bear tu.Kalau akak nak redeem awal pun boleh.Just bayar harga ni."


Aku diam je.Aku pandang muka dia lama2.Nak pastikan dia lagi tua or aku lagi tua.Dan kesimpulannyaaa..

Dia memang nampak lagi tua daripada aku.Cehhh.Muka kau tu lagi tua dari aku ada hati nak panggil aku kakak.Bencii ok!

Lepas ni tak mo la pergi membeli belah di situ lagiiii.!!


Sayaaaa baruuuu Form 4 OK!!!



Muka orang tua



Nota cipanzi: Kalo korang kerja kat mana2 tu..tengok muka seseorang tu betul2 sebelum panggil dia kakak.Mungkin lebih selamat kalo panggil dia adik? walaupun muka dia lagi tua daripada korang.HAHA

Wednesday, October 6, 2010

Ini adalah cerita sedih.



Sila percaya dengan tajuk entry kali ini.HAHA.Sebenarnya tak ade lah sedih sangat.Aku je poyo2 nak sedih.Hee~~.Ok cite dier camni.

Aku dengan mak aku tengah jalan2 kat KLCC.Then masuk la Kinokuniya.Oh cerita ni tak ade kaitan pun dengan Kinokuniya ataupun apa2.Mukadimah je baru.Ok sambung balik.Aku tengok la ikut tingkap.Tengok kat luar hujan lebat.Then aku cakap kat mak aku.

Aku: Mesti kolam kat luar tu bertambah air sebab hujan kann.

Mak aku: Hmm..cakap pasal air melimpah ni kan,adik(aku) ingat tak semalam(kelmarin) kan kita pegi rumah Che Long(auntie) tu kan.Kan adik cari kura2 adik tapi tak jumpa.Tadi Che Long bagitau la kura2 tu memang takde semalam.Hilang sebab haritu hujan lebat so air kat kolam che long tu melimpah then kura2 tu pun hilang.Tadi baru balik.Dua ekor.

Aku: Erk? Maybe dia dengar adik panggil nama dia semalam kot.Tu yang dia balik semula ke kolam.(terharu2)

Mak aku: Tak tau la tu.Mungkin la kot.


Fuhhhhhh! dengar cite tu terus terharu ok.Kelmarin time aku pegi rumah auntie aku tu memang aku panggil diorang dua ekor tu.Tak muncul2.Agak pelik jugak la kan.Terharuu gleee.Rasa berbaloi aku jaga diorang dari kecik sampai besar.

Kalau aku jumpa diorang tu mau aku peluk2 diorang kuat2.Rinduuu bangett sehh! Aku dah anggap diorang macam anak2 aku dah.Fuhh sedih2..



(Zacry and Zoela)



Nota cipanzi:Manggaa..Silaa Jelez sekarang sebab kucing ko tak sayang ko cam kura2 aku sayang aku.HAHAHA

Tuesday, October 5, 2010

Scrap Teacher



Aku adalah sangat ketagih dengan cerita jepun yang satu ni.Memang bestttttt.Cerita ape lagi..Scrap Teacher laaa.Bestt gilee kottt.Meh aku ceritakan sinopsis cte ni berdasarkan apa yang aku faham


Cerita ni mengisahkan seorang cikgu baru yang ditugaskan mengajar kat satu sekolah ni.Cikgu ni memang minat la jadi cikgu.Tapi selalu gagal exam nak jadi cikgu.Setelah mencapai umur 29 tahun baru la dapat.Malangnya dia dapat mengajar kat sekolah yang agak teruk dan bakal dimusnahkan.Macam-macam la cara dia buat untuk pulihkan balik semangat pelajar-pelajar dia untuk terus belajar walaupun sekolah tu bakal dimusnahkan.

Tiba-tiba muncul 3 orang pelajar pertukaran yang agak misteri.Diorang tiga ni banyak tolong cikgu ni la.Lepas sorang-sorang cikgu kat sekolah tu and pelajar sekolah tu berubah ke arah yang lebih positif.Tiga orang pelajar ni namanya Takasugi,Irie dan Yamada.Takasugi ni suka menyanyi tapi bila menyanyi ramai-ramai..suara dia adalah hancur.Dia tidak mempunyai peminat perempuan dan kecewa apabila melihat Irie dan Yamada mempunya ramai peminat perempuan.Irie merupakan seorang yang pandai memasak tapi tak banyak cerita pasal dia ni sebab dia agak pendiam.Yamada pula adalah suka berkebun.Dia sedih apabila melihat ada satu pokok ni menangis.Dan mereka pun menolong Yamada menyelamatkan pokok tersebut.Irie dan Yamada sangat patuh kepada Takasugi dan mereka bertiga sentiasa bersama.

Ketiga-tiga orang pelajar ini banyak menolong cikgu tadi tu.Contohnya amik cikgu tu guna helikopter,mengiringi kawan diorang berlari dengan menggunakan kereta polis,membantu menyiasat banyak perkara dan macam-macam lagi.Semua orang tertanya-tanya akan identiti mereka bertiga ini.

Persoalannya..Siapakah ketiga-tiga orang pelajar misteri itu? Adakah sekolah itu berjaya diselamatkan? Dan apakah kesudahan nasib cikgu tersebut yang selalu dirudung masalah?

Jawapannyaaa hanya di..SCRAP TEACHER.Dapatkan di pasaran.Hanya Rm 19.90 (ye kah? dah lupa)


wee~~ yang pasti cerita ni sangat best and tak rugi tengok.Lagu dia pun best.Oh ni lagu cerita Scrap Teacher dan sedikit sedutan cerita ini.




Nota Cipanzi: Ada kakak kat tuisyen tu ingat aku adalah f3.Jap nak feeling muda seketika.Jangan kutuk.Maluu okk~~ HAHA

Saturday, October 2, 2010

Cuti PMR

Wee~~ aku cuti panjang kot sempena Pmr ni.Best2.Budak2 f4 memang la best tapi budak2 f3 semua dok maki hamun kitorang dalam hati tu.tauuuu dahhh.Aku dulu pun camtu gak.Kejelezan terserlah melihat budak2 f4 cuti.HAHA

Macam2 menda dalam otak aku ni nak buat bila cuti.Haish..buku sekolah tak sentuh langsung lagi.Aku ingat nak tengok cerita korea/jepun la.Cerita apa yang best ek?
Semalam aku baru tengok separuh cerita jepun.Tajuk dia Scrap Teacher.Baru habis satu disc.Satu lagi malam kang la tengok.

Bestttt kott cerita dia.Cikgu-cikgu dan pelajar-pelajar silalah tengok cerita tu.Banyak pengajaran kot dapat.Anddd........pelakon2 cerita tu semua hensem and comell.


Kawaiii~~~~~~~~~~


Kegedikkan terserlah apabila tengok cerita tu.hehe.So jommmm sama2 tengok ceritaaa tu................................HAHA



Nota Cipanzi: Sesiapa yang amik pmr tu..Good Luck tauuu.Buat yang terbestt skali.Ganbatteee~~!! HAHA