Wednesday, December 31, 2008

Cinta beg putih(part 19)

Faz mengemas barang-barangnya dan memasukkan di dalam kotak.Barang yang tidak diperlukan lagi dimasukkan ke dalam plastik sampah yang berwarna hitam.Dia akan berpindah ke Putrajaya.Lagu ‘This is me’ kedengaran di biliknya menandakan ada panggilan masuk.Faz mencapai telefon bimbitnya.Hakimi.Faz mencampakkan phonnye kembali ke atas katil dan meneruskan kembali kerjanya.Tiba-tiba

‘Ding Dong’ Loceng berbunyi.Faz dengan malasnya berjalan ke pintu untuk membukanya.Dia berada seorang diri di rumah kerana keluarganya yang lain keluar ke Giant membeli barang.

“Faz!!”Jerit Liza apabila Faz membuka pintu rumahnya

“Oitt ramainya.Ape kes ni?”tanya Faz terkejut apabila melihat rakan-rakannya berada di depan pintu rumahnya.

“Saje je datang nak melawat kau.Kau kan da nak pindah.”

“Ouh.Jemput masuk.Sorry la bersepah gila rumah.”

“Tak pe.Kitorang datang ni nak tolong ko kemas”

“Ouh yeke? Baiknya korang”

“Well..biasa la kitorang memang baik pun”

“Tah ape ape la kau ni Daz.Baru puji sikit”

“Pape je la.Wei Faz dengar cite Hakimi da kapel ek ngan dakk form 2 tu?”

“Hmm..tah tak amik tau.Mane kau dengar cite ni Daz?”

“Ala..biasa la.Kat myspace tu.Fuhh minah tu tulis ‘i love u hakimi’ siap letak Hakimi kat top dier lagi tu.Hakimi pun letak minah tu kat first top friend dia tapi tak de la tulis i love u pun kat minah tu”

“Ouh.Biar la.Malas mau amik tau”

“Eh Faz ni gambar awak mase kecik ek? Comelnya”tanya Liza.Tukar topik.

“Well biasa la.Kita memang comel pun.”

“Poyo ar.Puji diri sendiri kau ni”kata Daz.Mereka tergelak bersama-sama.


“Wei Faz nanti sampai jangan lupa kitorang ek?”kata Kay

“Yela.Tak lupa punya.Korang kan sahabat aku”

“Mane tau ko jumpa kawan baru terus lupa kitorang”

“Faz..nanti jangan lupa call kita ek.huhu sedih la”kata Liza sambil memeluk Faz.

“Tah ape ape la korang ni.Wat drama Hindustan lak kat sini.Memalukan je.”

“Ape nak malu.Bukan ade sesiapa pun kat sini.”

“Yela2.Tah ape ape je”

“Eh Faz,Hakimi tau tak awak nak pindah?”

“Kalau korang tak bagitau dia tak tau la”

“Ouh ye? Nak bagitau dia la.Faz pinjam com jap nak on”

“Takde internet.Da potong.”

“Ala.Kedekut la ko ni”

“Tak yah la bagitau dia”

“Yela2.Nanti lama2 dia tau gak”

“Tu lama lagi”

“Degil”

“Pape je la”



Putrajaya


“Waa! Mama besarnya rumah ni” kata Faz.Mama Faz hanya tersenyum melihat gelagat Faz.

“Hmm..nanti esok kena bangun awal.Bibi kena pegi sekolah sendiri esok.Daftar sendiri ek? Mama tak boleh temankan.Bibi kan da besar.Kena buat sendiri la.Mama nak uruskan sekolah adik ni.”

“OK mama.Mama takutla nak masuk sekolah baru.Kang takde kawan lak.”

“Ala..mesti adanye kawan.Takkan takde pulak.Ke Bibi nak mohon pergi asrama? Result PMR Bibi aritu pun ok.Leh mohon”

“Tak nak la mama.Bibi tak suka la pegi sekolah asrama”

“Hmm..kalo camtu masuk sekolah biasa je la.”

“Mama,sekolah Bibi tu jauh tak?”

“Tak jauh sayang,dekat je.Nanti Bibi pegi sekolah naik bas ek?”

“Jauh la tu.Sampai kena naik bas.Abis esok nak g sekolah naik bas la ek mama?”

“Esok Bibi pegi sekolah mama hantar.Lusa baru naik bas”

“Ouh macam tu.”

Cinta beg putih(part 18)

“Wei Faz kau jadi ke nak pindah sekolah lepas PMR ni?”tanya Puteri perlahan.

“Hmm..jadi kot.Tah la.Rasenye jadi”

“Ala tak bestnya awak takde nanti.Hmm tinggal beberapa minggu lagi nak PMR.Kena study betul-betul da.”

“Tu la.Cuba awak tengok Daz tu.First time tengok dia study serius gila.Selalu dia rileks je.Baru PMR ni kalo SPM rasenya dia tak bercakap langsung tu.Ruginya tak dapat sama-sama da nanti”

“Tu la awak,tak yah la pindah.Nanti awak takde ramai orang rindu lak”

“Sape la nak rindu kat kita? Lagipun sekarang kan da maju.Ade ym,myspace,msn leh berhubung lagi.Ala lagipun kita pindah dalam Malaysia gak.Leh jumpa.Bukannya pegi sampai luar negara.

“Yela tu.Eh cikgu da masuk.Tensionnya.Study study study!!”


Hari Terakhir PMR

“Waa!! Akhirnya.Abis gak exam.Yahoo!! leh enjoy!! Oitt sape ade mercun jom main!!YAHOOO!!”jerit Daz.Kertas terakhir sudah selesai dijawab.Pelajar-pelajar tingkatan 3 menjerit kegembiraan.Hilang segala tekanan.

“Ko ni Daz.Entah ape ape la.Kang kena tangkap ngan cikgu Sam baru tau.”kata Faz

“Ala rilekss la.Cikgu tu faham punya.Wei jom pegi KLCC esok.Nak meraikan tamatnya PMR.Jom la”

“Ok gak tu.Eh,weii Daz kau ni ape la.Esok kan ari jumaat.Ade ke mau pegi ari jumaat.Ari sabtu la”kata Belut

“Ari jumaat ek esok?Apsal aku tak tau?”

“Tu la ko.Study sampai tak ingat dunia.Tengok hari pun da tak tau

“Biasa la.OK ari Sabtu g KLCC”

“OK.Eh Faz awak ajak la Hakimi sekali”

“Hmm..kena ajak ke?Tak mau la.Nanti budak pompuan form 2 yang minat kat Hakimi tu marah”

“Ade pulak.Budak pompuan tu je yang minat kat Hakimi.Hakimi tak”

“Yela tu..malas la nak amik tau sal Hakimi da.Dia da ade budak form 2 tu.Kita nak cari orang lain la kat sekolah baru nanti”

“Amboii cepatnya beralih arah.Eh tu bukan budak pompuan tu ke?”tanya Daz apabila terlihat budak perempuan yang minat kat Hakimi tu berjalan menuju kearah Hakimi

“Mane?A’ah la.Wei jom curi dengar ape diorang cakap”ajak Faz

“Tak baik je.Jahat killer”

“Ala skali skala.Please!!”

“Hmm ok la” Mereka pun mengekori Hakimi dan budak form 2 itu daripada belakang.Mereka pergi ke kantin.Rupanya budak form 2 itu meluahkan perasaannya kepada Hakimi.Faz dan yang lain buat-buat berbual tetapi dalam masa yang sama mencuri dengar perbualan mereka.Akhirnya Hakimi dan budak form 2 itu berlalu pergi.

“Err...wei kau dengar tak tadi diorang cakap tu?”tanya Faz

“Dengar tapi tak jelas.Rasanya tadi minah tu tanya Hakimi sama ada Hakimi cintakan dia gak atau tak rasanya Hakimi jawab cinta gak kan? Tapi tah la telinga aku ni sound trouble sikit.Lagipun Hakimi cakap slow la”balas Daz

“Hmm..memang slow pun.Aku pun cam dengar camtu gak”kata Faz

“Da2.Jangan pandai2 nak wat cite entah ape ape.Jom la balik.Da kul 1.30 ni”

“JOm la”

Thursday, December 18, 2008

Malas

Sorry kerana sudah lama tidak meng-update blog.I mean tak sambung cite cinta beg putih(cbp) 2.Hmm mungkin sbb aq MALAS dan KEKURANGAN IDEA menyebabkan cerita itu tak dapat disambung.N beberapa faktor lain.Masalah negara.Xyah sebuk.wkakakaka.Hmm nnti lps aq balik drp bercuti aq akan sambung cite ni iaitu pada 1 Januari 2009..Tapi bukan satu.Tapi DUA skali aq akan ltk iaitu part 18 & part 19.hoho.Hmm..2 je la kot.Bye.Sayonara.

Wednesday, November 26, 2008

Cinta beg putih(part 17)

"Waa bosan tol arini.Oitt Puteri pe kes asyik study je.Exam lame lagi la"rungut Faz.Dia sudah bosan berada di dalam kelas.Sekarang waktu Matematik.Cikgu Matematik mereka tidak dapat masuk ke kelas kerana ada urusan di luar.

"Ape la awak ni Faz.Mane ade exam lame lagi.Lagi 3 weeks tau."balas Puteri

"Ala 3 minggu je.Lambat lagi.Lagipun sekarang baru lepas raya.So enjoy-enjoy la dulu"kata Faz

"Hah! nak enjoy pegi mana? tak ajak kita pun"Liza menyampuk perbualan mereka.

"Nak enjoy pegi toilet.Nak ikut?"tanya Faz sambil tergelak.Puteri ikut tergelak sama.Liza menjeling dan akhirnya tergelak juga.

"Oitt study2.Exam nak dekat da ni.Mengumpat je keje"kata Daz dengan tiba-tiba.Dia baru sahaja masuk ke kelas kerana menemani Kay ke bilik guru.

"Mane ade mengumpat.Mengutuk je"balas Faz sambil tergelak
"
Sama la tu"

"Wei Faz ni ada surat ada mamat mana tah bagi tadi.Dia cakap kau da lama tak on ym.Dia call kau tak angkat dia sms kau tak balas ni yang dia bagi surat kat kau ni"kata Daz lagi sambil menghulurkan sepucuk surat kepada Faz.Faz mengambil surat itu dengan berat hati sekali.Dia menyimpan surat itu di dalam beg.

"Oit tak nak bukak ke? Segan kalo orang tengok? Mana tau dia tulis 'I love You' ke? 'I miss You' ke?"usik Daz sambil tergelak.Liza,Puteri,Kay dan Atieqah ikut tergelak sekali.Muka Faz sudah kemerahan menahan malu.

"Mane de.Aku malas la nak bace surat dia tu.Menyakitkan hati je."balas Faz

"Eh kau tau ke sape bagi surat tu? Aku rasa tadi aku tak sebut pun nama sesiapa.Lagipun kau tak tengok lagi surat tu kan?"tanya Daz

"Err..aku tau la mesti daripada budak beg putih tu.Da la tutup topik ni bukak topik lain lak"kata Faz

"Mengelak"

"Yela2.Eh Faz dengar cite kau nak pindah skola betul ke?"tanya Daz .

"Hah?! awak nak pindah skola Faz"tanya Liza,Puteri,Kay dan Atieqah serentak.

"Err..mana ada.Jangan caya cakap Daz ni.Menipu je keje"balas Faz tidak mengaku

"Ala Faz jangan nak tipu la.Aku tau la.Syed Fazwan cakap.Ko tak tau ke? Syed Fazwan tu pakwe aku yang ke 86 tau"kata Daz

"Eh sejak bila kau couple ngan abang sedara aku tu? tak bagitau pun"tanya Faz

"Sejak azali.Oitt jangan nak tuka topik"marah Daz

"Da2 jangan gado.Eh Faz betul ke awak nak pindah skola? Ala tak bestnya"rungut Puteri

"Hmm...memang kita nak pindah tapi tak confirm lagi bila.Mungkin mase f4 nanti or f5 nanti"kata Faz

"Ouh lambat lagi la.Tahun depan awak ada lagi la.Yey bestnya"jerit Liza sambil memeluk Faz

"Oitt lesbian ke?"usik Daz

"Banyak la.Aku sepak kau jap lagi kang"kata Faz sambil mengangkat kakinya berkira-kira untuk menyepak Daz.

"Bangun semua"jerit Aiman tiba-tiba.Faz memandang ke hadapan.Rupanya sekarang da waktu Bm.Cikgu Nat sudah masuk ke kelas.Mereka memberi salam dan memulakan pelajaran seperti biasa.


Malam itu

"Waa!! busannya malam ni.Nak tido tak leh lak.Nak bace buku malas lak.Nak Online malas nak on computer.Apa aku ni semua malas.Apa yang aku rajin? Hmm nak watpe ni?Sekarang pukul berapa?Ouh baru pukul 10.30.Awal lagi.Eh lupa.Surat tadi.Tak bace lagi.Hmm nak baca ke tak? Baca je la"bebel Faz seorang diri.Faz mengambil surat yang diberi oleh Daz tadi di dalam beg.Dia kemudian mengoyakkan sampul surat dan mengeluarkan sepucuk surat.'Uitt wanginya.Bape botal minyak wangi ni.Cam love letter je.Sape lak bagi ni.Sakit hidung aku wangi sangat'desis Faz dalam hati.

Faz,

Maaf jika kehadiran surat ini mengganggu awak.Sudah berpuluh kali saya call awak tapi tak ada sapa yang jawab.Sudah beratus sms saya hantar tapi awak masih tak balas.Saya cuma hendak tahu apa kesalahan saya?Saya mintak maaf kalau saya ada buat kesalahan.Oh ye kawan awak,Daz ada cite kat saya.Awak nampak ade girl kiss pipi saya kat klcc aritu kan? Sebab tu la awak tinggalkan saya?Awak jealous ek? ha ha girl tu bukan girlfriend saya la.Saya mana ada girlfriend.Eh salah girlfriend saya ramai tapi yang special takde lagi.Study comes first.Ha ha.Lawak la awak ni sampai jealous2.Saya tau awak sayang saya.Saya pun sayang awak sebagai kawan je la or mungkin kita leh jadi bestfriend.Ha ha Oh lupe lak nak bagitau sape girl tu.Girl tu sebenarnya orang yang paling saya sayang.Sayang gila-gila.Haha awak marah ek? jangan nak tipu.Tengok dah konyok surat ni.Ha ha actually girl tu my sister la.Dia pun keluar ngan kawan-kawan dia.Umur dia baru 12 tahun.Ha ha best la tengok orang jealous ni.Ha ha ok la.Saya nak stop la tulis surat ni.Pen nak abis dakwat.Ok bye sayannnggg ha ha


Your crazy bestfriend
Hakimi


Faz tersenyum membaca surat yang dikirim Hakimi ' hmm bestfriend.Ingatkan dia nak mintak couple ke ape ke.tapi ok gak jadi bestfriend je.Ape la aku ni kecik-kecik lagi da nak bercinta.Study dulu la.Pmr tahun depan je.huhu.Mulai harini aku tak nak ade feeling2 kat Hakimi da.Aku nak study study and study'azam Faz dalam hati.Faz menyimpan surat Hakimi di dalam laci dan terus masuk tidur.



P/S: Err..sorry lambat update.Busy skit ngan Spm.wakakkaka gurau je.Hmm MUNGKIN entri
selepas ni lambat gak update KOT.nak g cuti-cuti malaysia la.hahahha.Kalo idea datang
daripada langit terus masuk otak aku ni mungkin aku akan update banyak2.Tapi skung
tak banyak idea la.Hahahahah.Ok bye.

Thursday, November 20, 2008

Cinta beg putih(part 16)

Faz berjalan bersama kawan-kawannya sambil berbual-bual.Mereka menuju ke TGV di aras 3 Suria KLCC.Faz sudah berjanji untuk bertemu Hakimi di situ kerana Hakimi mempunyai hal lain menyebabkan dia tidak dapat mengikuti yang lain menaiki LRT.Dia terpaksa pergi bersendirian.

“Oitt Faz berangan lak.Cepatlah beli tiket tu.”tegur Daz apabila melihat Faz sedang asyik berangan.

“Hah?!! Yelah.Berape orang ni? Berape dewasa berape kanak-kanak?”tanya Faz

“Oitt kitorang kan da 14 tahun mestilah semua dewasa kecuali Liza ngan Kiki tu la kalau nak jadi kanak-kanak sebab diorang kan small-small.”jawab Daz

“Tau la kita pendekkan”kata Liza sambil membuat muka sedih

“Da2.9 dewasa kann?”tanya Faz sambil berjalan ke kaunter tiket.Kemudian dia berpatah balik.Mereka yang lain kehairanan memandang Faz.

“Wei nape patah balik?”tanya Belut

“Err..korang nak tengok cite ape ni?”tanya Faz.Mereka belum memilih tajuk cerita untuk ditonton lagi.Mereka ketawa mengenangkan kealpaan mereka.

“Hmm ape kate kita tengok cerita High School Musical 3?”cadang Kiki

“Ok gak tu.Tapi Hakimi ngan kengkawan dia nak ke tengok cite tu?”tanya Faz

“Lantak diorang la.Sape suruh lambat”balas Daz

“Yela2.Jap aku beli”kata Faz lalu berjalan semula ke kaunter.Setelah membeli tiket Faz berjalan kembali kea rah kawan-kawannya.

“So nak pegi mane lak ni?”tanya Faz

“Tah.Tunggu pakwe kau datang la.Lambat tol pakwe kau ni Faz”kata Daz

“Oitt kawan je.Mane de pakwe aku”balas Faz.Tiba-tiba..

“Ehemm.Assalammualaikum adik manis.Rancaknya berbual.Boleh kami join dua kaki?”tanya seorang lelaki yang tiba-tiba datang itu.Faz berpaling dan melihat Hakimi bersama rakan-rakannya sedang tersengih.

“Waalaikummussalam”jawab Faz perlahan.

Kawan-kawan Hakimi iaitu Hafiy dan Fahmi menegur mereka.Kay dan Liza yang sememangnya rapat dengan mereka terus membalas teguran mereka dan berbual mesra.Faz hanya menjeling ke arah Hakimi yang memandangnya.Dia masih lagi malu untuk berbual-bual dengan Hakimi.

“Oitt da2 la tu dok buat aksi menjeling-jeling ni.Aku da lapar ni.Tak breakfast lagi.Jom gi makan kat A&W”ajak Daz

“Jom jom.Faz kau jalan ngan Hakimi.Kay jalan ngan Hafiy.Liza ngan Fahmi.Aku jalan ngan Daz and Kiki.Baru ok”kata Belut.

“Uitt pepandai je atur-aturkan.Tak nak la”kata Faz tak setuju.

“Da2.Diam2.Ini arahan.”kata Daz sambil tergelak.Faz sudah menarik muka masam.Tapi dalam hati suka.Malu tapi Mahu.

TGV,KLCC

“Oitt mane boleh atur-atur tempat duduk.Tak adil”kata Faz tidak setuju.Daz mengatur Faz duduk di sebelah Hakimi.Liza sebelah Fahmi.Kay sebelah Hafiy.Manakala Belut dengan Kiki duduk bersama dia.’Mana boleh camni.Asyik sebelah Hakimi je.Segan la aku.Kang ade part sedih aku nangis.Kan da malu.Tak boleh jadi ni’desis hati Faz

“Faz ini adalah diatas persetujuan ramai.Majoriti setuju tempat duduk camni.So takleh nak watpe la”kata Belut.

“Biarlah wak.Kita dok sebelah-sebelah.Boleh borak-borak nanti.”kata Hakimi cuba meleraikan pertelingkahan mereka.Faz hanya diam sambil menjeling kearah Daz dan Belut.

Klcc..

"Abis baju aku penuh popcorn.Ape la korang ni ade ke pegi main baling-baling popcorn"rungut Faz.Daz tergelak kecil.Dia melihat baju Faz dan Hakimi penuh dengan popcorn.

“Ha Ha Ok la tu.Cunn pe.So sekarang nak pegi mane plak?”tanya Daz

“Hmm..aktiviti bebas.Tak kesah la nak pegi mane-mane pun.Saya ikut je”kata Hakimi sambil membuang sisa popcorn yang masih terlekat di bajunya.Daz memandang Belut dan Kiki sambil mengenyitkan mata.

“Wei aku nak pegi tandas jap la.Kiki..Belut..jom teman.aku.Wei Faz kalo kitorang lambat jangan tunggu.Aku sakit perut ni”kata Daz sambil menarik tangan Belut dan Kiki.Belut dan Kiki tersengih sahaja melihat muslihat Daz itu.Kay ngan Liza sudah lesap selepas menonton wayang tadi.Entah mane la Fahmi ngan Hafiy tu bawak diorang.

“So kita nak pegi mane ni wak?”tanya Hakimi setelah mereka lame membisu

“Entah la.Saya ikut je”balas Faz sambil memandang bawah

“Hmm..kita jalan-jalan je la.”kata Hakimi

“Ok”balas Faz sambil berjalan seiringan dengan Hakimi.Mereka berbual-bual mesra tanpa sedar mereka sudah berada di luar bangunan Klcc iaitu di taman permainan kanak-kanak.

“Eh tak sedar pula da sampai sini”kata Faz.

“Hmm..Err Faz actually saya ade mende nak cakap kat awak”kata Hakimi

“Cakap la”

“Err..tak ade ape-ape la.Lain kali la saya cakap.Hmm jom la cari diorang.Da lame kita kat sini.”ajak Hakimi.

“Ok.Jom.Eh sebelum tu jom pegi Kinokuniya jap.Saya nak cari novel.”ajak Faz

“OK.”

Kinokuniya,Klcc

Faz berjalan kea rah rak yang menempatkan novel-novel melayu.Manakala Hakimi berjalan ke rak komik.Sedang asyik Faz membaca sinopsis novel bertajuk Erti Rindu Ini terbitan Alaf21,bahunya ditepuk seseorang.Faz berpusing dan melihat Daz,Belut dan Kiki tersengih memandangnya.

“Da puas dating?”tanya Daz sambil tergelak kecil

“Ape dating2 ni.Korang ni sukahati je tinggalkan aku ngan Hakimi”marah Faz.

“Da2.Jangan gaduh.Daz jom cari komik.Da lame aku tak beli komik”ajak Belut.

“Faz jom ikut sekali”ajak Daz sambil menarik tangan Faz.Sedang Belut dan Daz membelek komik.Faz berbual-bual dengan Kiki.Tiba-tiba dia terpandang Hakimi dengan seorang perempuan sedang asyik berbual.Perempuan itu memaut lengan Hakimi.Faz seperti pernah melihat wajah perempuan itu tetapi dia sudah lupa di mane.Tiba-tiba perempuan itu mencium pipi Hakimi dan berlalu pergi.Faz terkejut melihatnya.Perasaan cemburu mula menyelinap masuk.Kiki yang turut sama memandang menggosok perlahan belakang Faz.Cuba menenangkannya.

“Wei aku rasa cam nak demam la.Aku balik dulu la.Kalo jumpa Hakimi cakap aku balik.Mak aku marah”kata Faz lalu berjalan pergi.Daz dan Belut terpinga-pinga memandang.Mereka mengejar Faz yang sudah jauh di hadapan.

“Faz rileks la.Jom kita balik sekali”kata Daz

“Tak pe la.Korang lepak la sini dulu.Aku nak balik”kata Faz perlahan.

“Hmm takpe la.Kita pun nak balik ni.Kita temankan awak ye Faz”kata Kiki.Faz tidak menjawab.Dia terus berjalan.Daz dan Belut mengikut dari belakang.Daz menghantar sms kepada Liza dan Kay memberitahu mereka balik awal.Faz tak sihat.Liza membalas dengan menjawab ‘Ok' sahaja.

LRT,

Faz mengambil phonenya di dalam poket apabila ianya berbunyi menyanyikan lagu ‘This is Me’ tanda ada panggilan masuk.Apabila melihat nama Hakimi terpampang di skrin telefonnya.Dia hanya membiarkannya.Akhirnya nyanyian itu padam.Sekali lagi phonenye menyanyikan lagu.Faz memberikan phonenya kepada Belut menyuruh Belut menjawabnya.Belut mengambil phone Faz dan menekan butang hijau

“Hello”jawab Belut

“Faz awak kat mane? Puas saya cari tak jumpa”tanya Hakimi

“Wei Hakimi ni aku Diyana.Faz tak sihat.Kitorang dalam LRT sekarang nak balik.”

“Hah?!! Faz tak sihat? Dia ok tak? Kenapa tak bagitau aku?”tanya Hakimi

“Banyak tol soalan kau tu.Esok kau tanya dia la.Jangan call.Orang demam tak leh diganggu.Ok bye”kata Belut dan terus mematikan talian.Dia memberikan phone itu kembali ke Faz.Dia dan Daz sudah mendengar cerita Kiki tentang apa yang berlaku di Kinokuniya tadi.Dalam hati dia berasa kasihan dengan Faz.Faz mengambil phonenya dan mengucapkan terima kasih kepada Belut.Belut hanya mengangguk.

"Kesian korang kan.Terpaksa ikut aku balik"kata Faz

"Eh tak pe la kitorang tak kesah pun"kata Daz

"Hmm ape kata bila sampai kat Wangsa maju nanti kita pegi Jaya Jusco.Korang beli komik kat MPH"cadang Faz

"Err..kitorang tak kesah.Tapi awak da ok ke Faz?"tanya Kiki

"Eh ape pulak tak ok.Kita ok la.Buat ape nak sedih pasal laki tu.Bukan kita ade pape pun dengan dia"kata Faz

"Yela tu"kata Daz perlahan.Faz menjeling ke arah Daz.Daz sudah mengelabah apabila dijeling begitu.Jelingan Faz sungguh tajam seperti harimau.Mereka akhirnya tergelak.

Friday, November 14, 2008

Cinta beg putih(part 15)

“Puteri !! Daz !! Atieqah !!”jerit Faz sambil berlari ke arah rakan-rakannya itu.Dia terlewat sampai ke sekolah arini jadi apabila ternampak rakan-rakannya itu sudah mula beredar ke kelas terus dia berlari mengejar mereka.Mereka bertiga berpaling apabila mendengar nama dilaung.

“Oitt Faz glamer aku seketika.Malu doe.Tak mengaku la kau kawan aku”kata Daz sambil berjalan laju.
“Tu la Faz glamer name kite.Tengok semua orang da pandang semacam.Steady semua.”kata Puteri sambil tergelak.
“Ha ha biarla diorang jelez tu name korang cantik.Oitt Daz laju gle jalan”panggil Faz.
"Saje suka2.Tengok la jam dah pukul berapa kot"kata Da
“Eh dah lambat laa.Jom la naik kelas”kata Faz lalu berjalan ke kelas.

2 Lufektif..

“Assalammualaikum”jerit Daz sambil mengetuk pintu dengan kuatnya.
“Ya-Allah Daz tak boleh kuat lagi ke?”tanya Faz
“Boleh-boleh jap ek”kata Daz sambil keluar semula daripada kelas dan masuk kembali dengan mengetuk pintu kelas sambil menjerit lebih kuat daripada tadi.
“Ish Daz ni orang main-main je dia pegi buat betul2.Lain kali tak nak cakap pape dah la”kata Faz
“Dia tu memang”balas Kay
“Wei korang Hakimy ajak pegi tengok wayang sabtu ni.Nak tak?”tanya Faz
“Dia ajak kau je buat ape tanye kitorang”
“Dia ajak korang semua la”balas Faz
“Yeke? Cam tak caye je.Hmm aku boleh kot
“Boleh2 no hal”
“Kite kena tanye mak kite dulu”
“Hmm..kalo semua leh pegi jumpe sabtu ni la kat lrt.Kul 10”kata Faz
“OK”balas semua.

Malam itu..

‘Sabtu ni jadi pegi tengok wayang.Kitorang naik lrt pegi Klcc tau.Kalo awak nak join naik lrt sama jom la.Pukul 10.-Fazrina’ Faz menghantar mesej kepada Hakimi.Kemudian dia mencapai novel di sebelah.Baru nak dibuka handphonenya berbunyi menandakan ade mesej masuk

‘OK.Jumpa kat lrt kul 10-Hakimi’

Faz tersenyum membaca balasan mesej Hakimi itu.Dia kembali meneruskan bacaan dan akhirnya tertidur.

Sabtu..

“Mane la diorang ni lembab tol”rungut Faz.Dia mengerling jam di tangan.Pukul 10.30.
“Ala rilex ar jap lagi diorang sampai.Hah tu belut ,Kay ngan Liza da sampai”balas Daz

“Hmm..eh Puteri ngan Atieqah tak leh ikutkan mak diorang tak kasi??”tanya Kay
“A’ah”balas Daz
“Wei jom lepak kat tepi longkang tu”ajak Belut a.k.a Diyana
“Jom”

Tiba-tiba sedang berborak.Datang seorang lelaki duduk di sebelah belut.Terus terdiam semua orang.
“Hai kak tunggu mak ke?”tanya lelaki itu
“tak lah tunggu kawan”balas Belut sambil mengetuk-ngetuk handphonenya itu.
“Kak jangan ketuk phone tu pecah kang”kata lelaki itu lagi
“Tak pe tak pecah nak lepaskan pun boleh”kata Belut sambil berkira-kira untuk melepaskan phonenya.
“Uitt longkang”kata Belut lagi.Lelaki di sebelahnya sudah tergelak-gelak seperti Belut membuat satu lawak jenaka.
“Mereng”bisik Belut kepada Faz di sebelah.Lelaki itu seperti perasan dirinya dikutuk.
“Akak cakap saya gila ke?”tanya lelaki itu.
“Mane ade “balas Belut
“Tipu dosa”kata lelaki itu lagi
“Kitorang tak dosa sebab kitorang tak tipu”kata Faz.Menyampuk.Lelaki itu berpusing lalu menyanyikan lagu Tipah Tertipu.Faz dan Belut berpandangan.’Sah laki tu gila’.

Wednesday, November 12, 2008

Cinta beg putih(part 14)

“Ching Ching.Oit Faz termenung tak ajak aku pun”tegur Daz tiba-tiba.Faz yang sedang mengelamun agak terkejut.Dia memandang sekeliling.Kay dengan Puteri sudah tergelak-gelak.

“Ape la kau ni Daz ade ke termenung leh ajak-ajak lagi tu.Agak pelik la kan”kata Puteri sambil tergelak kecil.
“Boleh pe.Kan Faz?.Wei Faz kau dok fikir pasal pe tu? Rempit 2 E tu ke?”tanya Daz
“Mane de dia rempit.Suka hati je kau cakap dia rempitkan”balas Faz
“mane kau tau hati aku ngah suke sekarang ni? Ha ha “kata Daz sambil tergelak
“eee sakit hati la cakap ngan kau ni.Da la baik aku buat math”kata Faz sambil mengeluarkan buku math dan terus membuat latihan tanpa menghiraukan rakan-rakannya.

Rehat..

“Wei jom gi bilik UBK.Aku nak beli air tin la.Mak cik kantin tu miskin jual air kosong je”kata Daz dengan kuatnya.
“Oitt kau mulut.Kang makcik tu dengar aku tak tau”balas Atieqah
“Biar la dia dengar sape suruh tak jual air lain”kata Daz ngan selambanya
“Faz awak kenapa senyap je daripada tadi?Ade masalah ke?”tanya Atieqah kepada Faz.Faz mengangkat mukanya mamandang ke arah Atieqah.Kemudian memandang ke hadapan semula.
“Mane ade kita ok je la”balas Faz sambil berjalan ke bilik UBK.Semasa memanjat tangga Faz ternampak kelibat Hakimi di bilik guru.Dia pun berjalan pantas ke bilik UBK dan terus masuk meninggalkan Atieqah dan Daz yang terpinga-pinga memandang.

Unit Bimbingan & Kaunseling..

“Wei Faz suka hati je kau tinggalkan kitorang tadi.Ingat kitorang lembu ke?”marah Daz
“Oit lembu-lembu jangan sebut”balas Atieqah
“Ha ha sorry la korang.Tadi kte ternampak Hakimi kat bilik guru tu yang cepat-cepat datang sini”
“Suka suki je.Kau gaduh dengan Hakimi ke?”
“Tak gaduh tapi segan la nak jumpa dia”
“Tah pape la.Da la aku nak beli air la”
“Nak gak!!”
Malam itu,
‘Nak on ke tak.Nak tak nak tak nak tak.Arghh..on jela tapi kang dia tegur? Buat selamba je la.’kata Faz dalam hati.Dia tidak tahu sama ada mahu online malam ini ataupun tidak.Faz berjalan ke arah komputernya dan terus membukanya.Dia sign in ym tetapi membuat dirinya invisible.’Eh dia on la.Nasib aku buat invisible.Bijak gak aku ni’kata Faz dalam hati.Faz membuka myspacenya dan menyemak emailnya.Tiba-tiba dia terpandang di sebelah kanan komputernya.

Kimy_F94 is now offline

'Yess!! Dia da offline.Faz terus menukar statusnya kepada available.TIba-tiba

Kimy_F94:BUZZ!!!
Kimy_F94: Salam
Kimy_F94:Hello kucing kesayanganku

Faz terkejut.’Alamak kantoii.Lupe.Bodonya aku pegi on myspace mesti la dia boleh agak.Camne ni nak reply ke tak? Buat tak tau je la’

Kimy_F94:Faz jangan nak wat tak wat tak tau plak.Saye tau awak ade tu

‘Alamak2.’

Fazrina:Err wslm.Hi
Kimy_F94: Balas pun.Nape awak cam tak nak chat ngan saye je?
Fazrina: Err mane ade
Kimy_F94: ye la tu.Pape la.Eh Faz saye nak ajak awak tengok wayang sabtu ni nak tak?
Fazrina: Tengok wayang? Cite ape?
Kimy_F94: Ape-ape je la.Ajak la kawan-kawan awak tu sekali
Fazrina: Err..tak tau la boleh ke tak kena tanya mak saya dulu.
Kimy_F94: Kalau mak awak kasi bagitau tau.Hmm..ni no saya papehal call or mesej saya tau
Kimy_F94: 012*******
Fazrina:Ouh ok. Eh k la saya nak off.Ayah saya da marah tu
Fazrina:Bye.Salam
Kimy_F94: Ok bye.wslm.

Faz terus menutup komputernya.Dia menatap kembali no Hakimi yang sudah disavenya di dalam phone.’Hmm nak pegi ke tak ek tengok wayang tu.Tanya yang lain la dulu’

Sunday, November 9, 2008

Cinta beg putih(part 13)

Faz terbaring di atas katilnya.Dia kepenatan setelah sehari suntuk menemani kakaknya bershopping.Tiba-tiba phonenya berbunyi menandakan dia menerima satu mesej.Faz dengan malasnya mencapai phone dan membaca mesej itu.‘Oitt on ym.semua ngah on ni.cepat2.kau sorang je takde ni.On cpt mane tau Hakimi add kau lagi-Daz’.Faz tersengih membaca mesej itu.’Aduss malasnya nak online.’ Faz mengerling jam di dinding.8.00 malam.Dengan malasnya Faz membuka komputernya dan kemudian bergegas ke bilik air.

Apabila keluar daripada bilik air,Faz mengambil phonenya dan terlihat ade satu mesej masuk.Faz membacanya.’kte nmpk hakimi on kat myspace tu on la cpt mane tau dier add awak lagi kat ym-Kay.Faz tersengih.Dia berjalan ke meja komputernya dan kemudian terun sign in ym.Kemudian dia keluar dari bilik apabila terdengar maknya memanggil untuk makan malam.


Selesai makan malam,Faz kembali ke biliknya.Dia melihat ke komputernya.’ya-allah ramainya buzz aku’.Faz membalas kembali buzz mereka dengan meletakkan tanda soal.Dia kemudian terlihat satu friend request.Tanpa berfikir terus dier approve.Setelah itu,dia membuka myspacenya.Tiba-tiba..

Kimy_F94: BUZZ!!!
Kimy_F94: Salam
Kimy_F94: Hai Faz

Faz terkejut dengan teguran itu.’yang add aku tadi hakimi ke?? La tak perasan plak’kata Faz dalam hati.

Fazrina: Wslm.Hey
Kimy_F94: Awak tgh buat ape tu??
Fazrina: takde buat ape.tgh layan myspace ni je
Kimy_F94:Ouh.Nasib awak approve saya kat ym kali ni kalau tak saya ingat nak join budak2
rempit gi merempit malam ni.
Fazrina: Join la kalo awak nak.Yela sape la saye kan nak menghalang awak.huhu
Kimy_F94:Alamak ade org merajuk la.Camne ek nak pujuk ni??
Fazrina: Sape merajuk??
Kimy_F94: Ni hah kucing saya ni tiba-tiba je merajuk.Camne nak pujuk ek?? Awak ade idea tak??
Fazrina: yeke?? Kucing awak tu comel tak?? Name dier ape??
Kimy_F94:Kucing saya ni comel sangat.Name dier Fazrina..
Fazrina:Hakimi!!!!!
Kimy_F94: ye sayang?
Fazrina: Hakimi serius skit boleh tak!!
Kimy_F94:yela saya serius.Kesian orang tu da merah muke dia.Pakai blusher ke?? Hahaha
Fazrina: takpe2 kali ni awak kenakan saya.Lain kali siap la awak.
Kimy_F94: Nak siapkan ape tu??Malasla nak bersiap
Fazrina:Hakimi!! Eee tension la cakap ngan awak ni
Kimy_F94:mane de kita bercakap.kan ke kita sedang berchatting.hahah
Fazrina: pape la.k la nak off.Bye
Kimy_F94:Faz jangan la merajuk saya gurau aje la.

Faz menekan perkataan invisible to everyone.Faz kemudian menekan name Daz dan menekan perkataan buzz.

Fazrina: BUZZ!!
Fazrina: Ni ape important sangat ni sampai mesej banyak2 ni hah??
Daz Dianza: Oitt kau!! Orang buzz dari tadi lagi..baru sekarang nak balas.Jap ek..

Faz menekan perkataan no thanks apabila Daz menghantar invitenya ke conference.

Daz Dianza: Oitt mangkuk asal tak nak join??
Fazrina: Aku malas la.Esok je la aku join.Aku nak tido.bubbye.salam.

Faz sign out daripada ym dan terus menutup komputernya.Matanya sudah terlalu berat untuk dibuka.Faz berbaring di atas katilnya dan akhirnya zzzzzz.

Monday, November 3, 2008

Happy Birthday!!!





Once a year I get the chance
To wish you birthday cheer.
It pleases me no end to say,
I wish you another great year.
So happy birthday to you Ryo,
From the bottom of my heart.
And may your good times multiply,
Till they’re flying off the chart!

Cinta beg putih(part 12)

Pagi itu Faz berasa begitu bosan sekali.Dia mengerling ke arah jam.Pukul 9 pagi.Sekolah masuk pukul 1 jadi banyak masa lagi.Dia kemudian membuka komputer dan sign in ym. ‘Eh ade orang add la.Kimi_F94@ yahoo.com.Sape la plak ni’.Faz tidak approve email itu sebagai friendnya di ym.’tah sape2 la add aku ni.tah2 rempit.mati je.Faz kemudian membuka myspace.’Ada orang add la’desis Faz dalam hati apabila terpandangkan perkataan new friend request di myspacenya.Dia kemudian menekan perkataan itu.”+H-a-k-e-e-m-y+”baca Faz perlahan.’Sape la pulak ni’.Faz menekan gambar lelaki itu untuk melihat profilenye.’Ya-Allah!! Hakimi!!! Tah2 yang aku deny kat ym tu Hakimi tak.Arghh camne ni.Da la smlm tunggu lame.Terdeny pula.Camne ni’ desis Faz.Faz kemudian terpandang perkataan di sebelah kanan komputernya.Kay Kitty is online.Faz terus menekan nama Kay Kitty.

Fazrina:BUZZ!!!
Fazrina:weii kay!! Tolon kite!!
Kay Kitty:BUZZ!!
Kay Kitty:yes sir.May i help u sir?
Fazrina:Kay kite terdeny Hakimi kat ym ni
Kay Kitty:Hah??!!
Kay Kitty:Hakimi add awak?? Awak deny?? Asal awak deny??
Fazrina:tah kite ingat rempit mane yang add sebab awak tau la.Ym kite mane ramai lelaki.Kalau
ade budak skola kite je jadi email 2 cam tak tau la sape.
Kay Kitty:abis camne ni..hmm awak add la dia balik
Fazrina: :D
Fazrina: kita da lupe la email dia.hehe
Kay Kitty: memang tak leh buat ape la.Cakap la kat dia kat skola nanti
Fazrina: Segan la nak cakap ngan dia
Kay Kitty: Tu pn nak segan ke.Selama ni awak cakap ngan dia boleh je
Fazrina: Tu lain.Dia yang tegur dulu jadi kena jawab sopan2 skit
Kay Kitty: hahah ape ape jer la.K la kita nak mandi.nak g skola.Da kul 10.30 da ni
Fazrina: ala baru 10.30.ilex ar.
Kay Kitty:banyak la.K la bye
Fazrina: Bye.
Kay Kitty has offline

Tiba di sekolah.Faz berpura-pura ceria padahal dalam hati hendak menangis rasanya.'Bodo tol la.asal la aq g deny tadi.Kalo tak leh chat.Hmm..takpe la myspace ade.Nasib aq tgk dulu gambar dier kat myspace kalo tak memang aq da deny la gak'kata Faz di dalam hati.

"Faz teman kita jap.Nak g bookshop"ajak Atieqah.
"Err...jom la"balas Faz.
"Wei!! nak g mane?? nak ikut!!"jerit Daz daripada belakang sambil melompat-lompat macam orang gila.
"Nak g toilet jap.Nak ikut gak ke?"tanya Faz
"Nak2.Nak g tengok haha kat bawah kang"kata Daz sambil tersengih.
"Oitt melampau la tu kan"balas Atieqah geram.Haha merupakan boyfriend Atieqah.Bukan boyfriend sebenarnya just crush.
"Da2.Jom pegi kang lambat lak"kata Faz.Dia berjalan begitu laju mendahului mereka.Tiba di kedai buku sekolah.Atieqah masuk ke dalam kedai itu.Nak membeli barang.Daz mulanya ingin duduk di luar menemankan Faz yang tidak mahu masuk namun kemudian dier menukar fikiran apabila terpandangkan Hakimi.Dia tersenyum kepada Hakimi lalu membuat isyarat memberitahu Faz berada di situ.Daz kemudian masuk ke dalam kedai buku.

"Ehem Ehem"
Faz yang sedang termenung sedikit terkejut.'Sape la pulak berdehem ni'.Namun Faz buat tidak peduli.Dia kembali meneruskan termenungnya itu.

"Hai wak.Asyik termenung je.Ingatkan sape tu??"tegur Hakimi.Faz terkejut.'Bila pulak Hakimi ade kat sebelah dier ni??'
"Err hai.eh mane ade saya termenung"balas Faz
"Abis tu kalo tak termenung,berangan ke?"tanya Hakimi.
"Dua2 tak.Saya tengah berfikir je.Exam akhir tahun da nak dekat.Tu yang banyak berfikir tu."
"Ouh.Hmm Faz asal awak deny saya kat ym?
"Hah??!! Err bukan sengaja deny.Terdeny tadi.Sebab saya tak tau email awak tu yang deny.Ingatkan budak rempit mane tah add saya."
"Ouh.Sampai hati awak kate saya rempit.Tak pe la.Saya nak g rempit dulu.Bye"kata Hakimi lalu bangun menuju ke kelasnye.Mengekori rakan-rakannya.Faz tergamam.

"Oitt sekejapnya borak ngan Hakimi"tegur Daz sambil menepuk belakang Faz.
"Err..Hakimi marah aku la"kata Faz perlahan
"Nape lak dier marah"tanya Atieqah
"Sebab aku cakap dier rempit"balas Faz.
"Yang pasal email tu ek?? kerek gle mamat 2.Tah2 memang rempit."kata Daz.Mulut Daz memang agak celupar sedikit.
"Hmm biarla.Eh jom la naik kelas.Rasenya cikgu da masuk kelas tu"kata Faz
"Hmm jom la"kata Daz sambil berlari terloncat-loncat sehingga hampir terlanggar seorang cikgu India.Daz tersengih-sengih meminta maaf.Faz dan Atieqah sudah tergelak-gelak di belakang.

Tuesday, October 28, 2008

Cinta beg putih(part 11)

"Wei Daz.Sini jap"panggil Puteri.Daz tidak mengendahkan panggilannya.Dia tekun membuat kerja rumah yang diberi cikgu botak semalam.Nasib cikgu botak masuk kelas lambat.Kalau tak mati dia didenda cikgu botak.



"Wei Faz leh tolong panggil Daz tak.Tak pun awak baling je pemadam ni kat kepala dier tu"bisik Puteri kepada Faz.Faz berpaling ke arah Daz.'asal minah ni rajin sangat buat keje.nanti kau.aku nak balas dendam kes kelmarin'.Faz pun mengambil pemadam lalu dibalingnya ke arah Daz.Daz tidak mengendahkannya.Faz kemudian mengambil correction tape lalu dibalingnya ke arah Daz.Tepat2 kena kepala Daz.Faz cepat2 mengambil pen lalu buat2 tulis sesuatu.Daz berpaling memandang sekeliling sambil menggosok-gosok kepalanya.Kemudian dia terpandang kan sengihan Faz.

"Ye Faz ade ape??"tanya Daz
"Takde pape Puteri ni suruh panggil ko"kata Faz
"hah ape tak dengar.Jap ek"balas Daz kemudian mengeluarkan sesuatu daripada telinganya dan terus menyimpan ke dalam poket baju kurungnya
"Oitt Daz name je pengawas percubaan tapi bawak mp3 g sekolah.Patut la aku panggil kau wat selamba badak je"rungut Faz.
"Oitt budak ni selamba je blah.Penat je aku cakap sensorang."kata Faz lagi apabila melihat Daz sedang berborak dengan Puteri dan Atieqah di meja belakang.Faz kemudian berbual dengan Min dan Shima.

Rehat..

"Faz jom pegi surau.Solat."ajak Daz.
"Yela..jom la.Eh Hakimi ade kat belakang la.Tak nak la aku jalan sebelah kau Daz nanti kau tolak aku kat Hakimi."kata Faz lalu berjalan seiringan dengan Puteri meninggalkan Daz yang tersengih-sengih.

"Kamu da habis solat ke Daz?Boleh tolong ustazah sikit tak?"tegur Ustazah Wati tiba-tiba.
"Err..saya da abis solat tapi saya kena bertugas.Apa kata ustazah mintak tolong daripada Faz.Dia je yang free sekarang ni"kata Daz sambil matanya mengerling ke arah Faz.Faz menjeling ke arah Daz.'suka-suka hati dia je cakap aku free'
"Hah Faz kamu free kan sekarang ni.Ustazah nak mintak kamu tolong kemaskan surau ni.Ustazah da mintak dua tiga orang budak lelaki kelas Efekhur tu tolong sama.Boleh kan?"tanya Ustazah Wati
"Boleh ustazah tapi leh tak saya nak ajak Liza temankan"tanya Faz
"Hmm..ajak lah"kata Ustazah Wati.

"Faz cuba awak tengok tu"arah Liza sambil menujukkan ke arah seorang budak lelaki yang sedang menyapu sampah.
"Mane?? Alamak Hakimi la tu.Liza tudung kita ok tak??"tanya Faz kelam kabut.
"Ok je.Eh dia pandang sini la.Faz kita nak pegi jumpa ustazah jap"kata Liza lalu berjalan ke arah Ustazah.Memberi peluang kepada Faz.

"Hai Faz"tegur Hakimi
"Eh..hai Hakimi.Awak pun tolong ustazah kemas surau ke??"tanya Faz
"A'ah.Hmm...Faz awak ade Myspace or ym tak??"tanya Hakimi.
"Err..ade ni emailnya.Fazrina94 @ yahoo.com "kata Faz
"Oh ok thanks.Malam ni saya add.Err saya sambung wat kerja dulu la.Ustazah da pandang semacam tu."kata Hakimi lalu meneruskan kerjanya sambil bersiul-siul riang.

"Ehem..nampaknya korang da semakin rapat.Siap mintak ym lagi tu.Mula-mula mintak email.Pastu no phone.Lame-lame mintak kapel la pulak tu.Sweetnye.hehe."usik Liza.Faz sudah semakin merah mukanya terus menyiapkan kerjanya tanpa berkata apa-apa.

Malam itu..

'Ish mane plak ni,kate nak add daripada tadi aku tunggu nasib baik tak berjanggut'desis hati Faz sendirian.Tiba-tiba.

Daz Dianza:Buzz!!!
Fazrina: Oitt buat terkejut aku je.Lain kali bagi la salam dulu sebelum buzz..nasib aku takde
heart attack kalo tak da lame ok.o
Daz Dianza: :D
Daz Dianza: Kau tengah buat ape Faz?? eh da tuka name jadi Fazrina??bukan aritu
Fazkim ke??
Fazrina: Aku takde buat ape.Tengah tunggu mamat tu add aku.yela kalau aku letak name fazkim kang dia
tau lak aku suke dia.Eh alamak terbocor rahsia dia nak add aku.
Daz Dianza:Hahahahha padan muke kau Faz.Tu la lain kali jangan berahsia ngan aku.Eh dia tak
add kau lagi?? kesian..jap lagi dia add la tu...skung baru kul 8.30 orang slalu on tegah
malam.
Fazrina: ye tak ye jugakkan.Lupa plak.Hmm tak leh tunggu dier on gak.Aku kena tido awal malam
ni.kul 10 da kena out.mak aku marah on lamea2.
Daz Dianza: Ala Faz.Tak lari gunung kalau dikejar dia takde kaki.wakakkakak peribahas pe tu.
rosak bahasa hahahahahhah
Fazrina:kau memang ske rosakkan bahasa.
Daz Dianza:hmm ok la Faz aku nak smbg tgk movie.papehal buzz je
Fazrina: OK!!

Faz kemudian mengambil novel di rak buku lalu membacanya sementara menunggu Hakimi on9 dan add dia sebagai kawan di messenger.




















Saturday, October 25, 2008

Cinta beg putih(part 10)

Bilik guru..

"Kay cepat la letak buku tu atas meja teacher"arah Daz.
"Jap la pandai..sabar-sabar la skit bukan kau nak g makan pun"balas Kay
"Ala Kay Daz tu nak pegi mengintai cikgu Farhan kat bilik guru sebelah,apa lagi"kata Faz sambil tergelak
"Oit mane ade..aku nak gi jumpe cikgu Nat jap.Nak tanye kot2 kena amik buku ke ape ke"kata Daz membela diri.
"Yela2..percaye.Kay yang penolong ni pun tak kecoh2.Mengaku je la Daz"usik Faz
"Banyak la.Sebenarnya tadi aku nampak Hakimi masuk dalam bilik guru tu.Tu yang aku ajak korang"kata Daz
"Yeke Daz?? Jom la.Aku nak tanye cikgu Nat,Bm arini blaja ape"kata Kay sambil menarik tangan kawan-kawannya itu.
"Tak nak la.Aku nak gi makan.Lapar.Bye"kata Faz sambil berjalan.Tiba-tiba..

"Fazrina,Daz,Kay sini sekejap"panggil cikgu Nat apabila terpandang mereka bertiga.'Aduss malang tol' desis hati Faz.
"Kau punya pasal la ni Daz.Tengok cikgu da panggil.Siap kau jap lagi.Aku bunuh kau"bisik Faz kepada Daz.
"Apa kamu bisik-bisik tu.Tak nak share ngan cikgu ke?Daz kamu mengintai ape tu?"tanya cikgu Nat.
"Err..tak de pape la cikgu.Saje tengok2 kat bilik guru ni.da lame tak masuk sini"kata Daz sambil tersengih.
"Ala cikgu,Daz ni dok ngintai cikgu Farhan tu.Daz ni semua orang dia suke"kata Faz.Daz menjeling ke arah Faz.
"Iya ke? kamu suka cikgu Farhan, Daz? macam2 la kamu ni"kata cikgu Nat sambil menggeleng2kan kepalanya.
"Ala cikgu mane de saya suke.Faz ni suke Hakimi.Dia nak usha Hakimi cakap saya suke cikgu Farhan lak"balas Daz membela diri.
"Hakimi mane ni?"tanya cikgu Nat
"Ala budak kelas 2 Efekhur tu.hmm..hah cikgu nampak tak budak laki yang ngan cikgu Mad tu?yang ngan beg putih dier tu?"tanya Kay
"Hah nampak.kenapa ngan budak tu?"tanya cikgu Nat
"Itu la Hakimi cikgu."kata Daz sambil tergelak.Kay dan cikgu Nat turut sama tergelak.Hanya Faz sahaja yang sudah masam mukanya.Macam buah mangga busuk.
"Ada-ada je kamu ni.Hmm nah Daz kamu amik buku latihan ni.Bagi balik kat diorang.Kay ngan Faz kamu pergi bilik sebelah,amik buku latihan bm dalam almari panitia bahasa melayu.Kamu tau kan?"tanya cikgu Nat.
"Tau2"
"Ok pegi amik sekarang"arah cikgu Nat
"OK"

Di kelas..

"Eh Faz ada 2 buku latihan ni budak kelas Efekhur punya.Ko tolong bagi kat diorang.Aku nak g toilet da ni.Tak tahan.Tolong ek.Thankxx.Atieqah teman jap"kata Daz sambil berlari keluar diikuti Atieqah dari belakang

"Aduss Daz ni.Buku sape la plak ni.Asal dia tak bagi je.Nak g toilet kan lalu kat depan kelas Efekhur tu"bebel Faz sendirian.'Camne nak pegi ni,da la kelas Hakimi tu malunya nak pegi.Ajak Kay la'
"Kay teman aku hantar buku ni kat kelas Efekhur jap"ajak Faz
"Faz kau pegi la ngan orang lain.Aku tak siap homework math lagi ni.sorry ek"kata Kay sambil sibuk membuat homeworknya itu
"Hmm takpe la.Puteri teman aku leh tak?"tanya Faz
"Err..aku pun tak siap lagi math ni.Nasib baik Kay cakap.Sorry tau"balas Puteri dan kemudian mengeluarkan buku math nya.
"Liza?Kiki?Mary? Sesape je la.temankan aku leh tak?"tanya Faz
"Hmm sorry la kitorang busy.Awak pegi sendiri leh kan?"balas Liza.Faz tidak menjawab.Dia terus keluar daripada kelas.

"Tak leh harapnye kawan.Bukan nak teman.Camni kawan.Ape la.Buat sakit hati je"bebel Faz sorang2 sambil menuruni tangga.
"Ehem..cakap ngan sape tu?? tak baik merungut sorang2"tegur satu suara.Faz berpaling dan melihat Hakimi bersama rakannya.'alamak.jatuh maruah aku.dia dengar la aku cakap sensorang.malunya'
"Err..hai Hakimi"tegur Faz sambil tersenyum.
"Hai Faz.Awak nak pegi mane tu?"tanya Hakimi
"Err..nak pegi kelas 2 Efekhur.Nak bagi balik buku latihan ni.Cikgu Nat terbagi buku budak kelas Efekhur pulak kat kitorang tu yang nak pulangkan"jelas Faz
"Oh yeke?? Hmm awak nak suruh saya hantarkan pun boleh.Saya kan kelas efekhur."kata Hakimi
"Oh..lupe.Awak ade cakap aritu.Tapi saya lupe pulak.Hmm..nah.Thanks tau.Saya balik kelas dulu"kata Faz sambil menghulurkan buku latihan kepada Hakimi.Tiba-tiba seseorang menolaknya daripada belakang menyebabkan dia terjatuh ke atas Hakimi.Mereka saling berpandangan seketika.
"Ehem2.Waa!! macam drama hindustan pulak.Jom Atieqah blah.Kang mati plak dok lame2 kat sini"kata Daz sambil berlari menaiki tangga.Diikuti Atieqah yang sudah tergelak2.Faz bangun perlahan2 dengan muka yang sudah mula memerah.

"Err..sorry"kata Faz sambil berlari naik ke atas.Hakimi hanya memandang.Perlahan2 satu senyuman terukir di bibir Hakimi.

"Tak guna kau Daz.Buat malu aku je tadi.Nasib tak tercium muke Hakimi tu"marah Faz kepada Daz apabila masuk ke dalam kelas.'Opss ade cikgu.Alamak malunya.Semua orang pandang la.Cikgu Nat tak masuk ke? Asal cikgu botak ni plak yang masuk.Aduss malunya.Setan kau Daz!!'

"Err..sorry cikgu.Tak perasan."kata Faz sambil tersengih.
"Hmm..takpe.Awak boleh duduk tempat awak"kata cikgu botak sambil tersenyum.'cute la plak cikgu botak ni'
" Terima kasih cikgu"kata Faz sambil berlalu ke tempat duduknya.Dia sempat menjeling ke arah Daz yang tersengih2 itu.'Tengok la kau Daz.Siap kau jap lagi Daz' kata Faz dalam hati.

Friday, October 24, 2008

Cinta beg putih(part 9)

Fazrina berjalan laju menuju ke kelasnya sambil mengepit buku teks Geografi.Sesekali dia mengerling ke arah jam tangannya.Dia sudah terlewat.Jam sudah menunjukkan pukul 1.20.Apabila sampai di tangga,Faz terus berlari memanjat tangga tiba-tiba dia terlanggar seseorang.Buku yang dikepitnya terpelanting.Faz jatuh terduduk di atas lantai.'Aduh sakitnya pinggang aku.sape la yang langgar aku ni takde otak ke?'desis Faz dalam hati.

"Oitt buta ke?? mata letak kat lutut ke?? suka hati mak bapak kau je langgar aku"marah Faz kepada orang yang melanggarnya itu.
"Err..sorry Faz saya tak sengaja..maaf ye"kata Hakimi dengan muke bersalahnya sambil menolong Fazrina bangun.
"Err..Hakimi..er sorry la..saya marah awak tadi..saya nak cepat ni..da lewat masuk kelas.sorry ek.bye.jumpa lagi"kata Faz sambil tergesa-gesa bangun dan berlari menuju ke kelasnya.

Di kelas 2 Lufektif..

'Tok..tok' Faz mengetuk pintu kelas perlahan-lahan sambil memberi salam.Dia mengintai ke dalam kelas.'fuhh selamat..cikgu tak masuk lagi'.Faz berjalan menuju ke mejanya.Tiba-tiba..

"Fazrina!! kenapa kamu lewat.Main masuk macam tu je,tak hormat kat saya langsung"satu suara menegur Faz.Faz sudah cemas.'alamak...ada cikgu ke tadi? asal aku tak nampak? mampus la aku!!'

"Err...sorry cikgu.Saya tak perasan cikgu ada tadi.Saya mintak maaf sebab lewat.Sebenarnya kereta ayah saya rosak.Tu yang lambat sampai"terang Faz kepada suara itu.Tiba-tiba satu kelas ketawa.Faz bingung asal diorang ketawa pulak? Aku ade buat lawak ke tadi?Faz memandang tubuhnya atas ke bawah.ok.Semua lengkap.Kenapa diorang gelak pulak ni?.Oh ye aku tak pandang cikgu tu time jawab.Faz perlahan-lahan berpusing.Dia melihat 'cikgu' di hadapannya itu.

"Ciss..setan kau Daz.Kau kenakan aku!! memalukan je kau ni.tak nak kawan"kata Faz sambil duduk di tempatnya.Sebelah Puteri.Dia menjeling ke arah kawan-kawannya yang masih belum berhenti ketawa.

"Ala rilex ar Faz.Gurau2 aja.Kau ni cepat majuk la.kang Hakimi nampak kurang lak hantaran kawin"kata Daz sambil tergelak-gelak.
"Yela Faz.Sekali sekala buat camtu.best gak.tak de la boring sangat"kata Puteri pula.
"Yela2.korang wat aku camni.Tak nak la cite sal kejadian kat tangga tadi"kata Faz.
"Kejadian kat tangga?? kenapa wei?? cite la..aku nak tau ni"tanya Daz
"Tak nak cite.Sape suruh kau kenakan aku tadi.Daz2!!oitt mane kau nak pegi tu.DAZ!!"jerit Faz
"Fazrina kamu tak reti nak hormatkan saya ke? Saya baru je masuk kamu da menjerit.Tak reti nak hormat guru ke?"
"Yela Daz.Kau jadi la cikgu tu.Bagi nasihat plak"kata Faz tanpa memandang ke arah gurunya itu
Satu kelas ketawa melihat reaksi Fazrina itu.'Kenapa lak ni?? Aku ade wat salah ape plak ni?'Faz mengangkat mukanya dan memandang ke arah hadapan.'alamak cikgu Fida.mati aku'

"Err..sorry teacher.saya ingatkan Daz main-mainkan saya lagi.sorry ek teacher"kata Faz sambil meminta maaf.
"Hmm..ok kali ni saya maafkan.Ok class.please take out your text book and turn to page 45.Today we learn about collective nouns."arah Cikgu Fida.Faz mengeluarkan buku teksnya dan membuka muka surat 45.Fikirannya melayang mengingatkan kejadian di tangga tadi.
"Fazrina!! kamu ada masalah ke?? kalo takde sila buat latihan yang saya suruh buat tu.Jangan nak berangan pula"kata Cikgu Fida.
'Latihan?? latihan ape pulak ni?? Faz memandang ke arah Puteri di sebelahnya.Puteri menunjukkan latihan yang perlu dibuat.'Aduss teacher ni kacau betul la orang baru nak fikir fasal Hakimi menganggu betul'desis Faz dalam hati.Dia membuka buku latihannya dan mula membuat kerjanya itu.

Waktu rehat..

Kringg!! loceng berbunyi menandakan waktu rehat pelajar tingkatan dua.

"Ok class.i want you to pass up your exercise book to Catherine.Catherine awak tolong letakkan atas meja saya ok??"arah Cikgu Fida."Aiman"
"Stand up class.Thank you teacher"kata Aiman diikuti pelajar lain.Cikgu Fida mengangguk dan berjalan ke bilik guru.
"Kay,aku ngan Faz nak teman kau hantar buku kat buku kat bilik guru boleh??"tanya Daz
"Oitt pehal aku kena ikut gak?? Tak nak la.Aku tau la kau nak pegi tengok cikgu cicak tu.Aku nak pegi kantin la.lapar."kata Faz tidak setuju.
"Arghh! takde2..ko kena ikut aku gak.Ini arahan."kata Daz
"Da2.ok jom kita semua g bilik guru.cam budak2 la korang ni"kata Kay
"Err..korang pegi la dulu.Kita ngan Atieqah nak g surau.Solat."kata Liza
"Wei aku nak g solat gak.bye"kata Faz
"Wei Faz jangan nak mengada.Aku tau 'best friend' ko da 3 hari datang melawat ko.Jangan nak tipu.da2 jom2 sian Kay kena bawak buku sensorang.da la berat."kata Daz.
"Yela2.Jom Puteri kita jalan dulu."kata Faz sambil menarik tangan Puteri.

Sunday, October 19, 2008

Attention Please!


Cite Cinta Beg Putih akan disambung pada 24.10.2008 kerana atas sebab2 yang tidak dpt dielakkan.Sorry sgt2.Tapi kalo ade mase mungkin cite ini akan disambung lebih awal.harap semua orang dpt bersabar.arigato.hait.

Wednesday, October 15, 2008

Cinta beg putih(part 8)

"Wei korang...cikgu Saidi tak masuk arini.Dia ade keje nak buat.Dia cakap korang leh wat kerja sendiri tapi jangan bising sangat."kata Kay.Sebagai penolong ketua kelas dia sentiasa ke hulu ke hilir menjalankan tugasnya dengan penuh amanah.
"Yey!! wei korang jom lepak kat belakang.Buat bising.ha ha"ajak Daz sambil menarik tangan Kay.Dia berlari ke belakang kelas dan duduk di atas lantai.Betul-betul di bawah kipas.Kemudian kawan-kawannya datang dan membuat 1 bulatan.
"Ok..sekarang nak borak pasal pe?? busan kot"kata Liza.
"Hmm...tu la asal sekejap sangat cuti sekolah aritu..rase cam dua hari je..folio geo pun tak siap lagi..lantak la cikgu botak tu.opss sorry Atieqah terkutuk boyfriend kau plak"kata Daz sambil tergelak.Atieqah menjeling ke arah Daz.Malas nak layan.
"Wei korang jom cite hantu!!"ajak Faz
"Hah!! kite ade cite hantu..cite dier camni"kata Kiki.Kiki merupakan pelajar kelas 2 Lufektif juga.Seorang yang agak kecil.Tapi kuat merapu.Agak pandai juga.
"Cite la cepat Kiki"gesa Faz tidak sabar
"sabar la skit.hmm camni..pada suatu hari kite balik umah skali nampak ade orang baju putih.lutut kita da terketar-ketar.da la tgh malam.skali...lembaga putih tu berpusing...kita pun terkejut la..rupa-rupanya lembaga putih tu..mak kite baru habis solat..ha ha ha"cerita Kiki dan kemudian tergelak
"Ceh buang masa aku je.."kata Daz
"Tu la..kau ni Kiki merapu je keje.sakit hati aku"marah Faz sambil tergelak-gelak.Mereka pun berbual-bual sambil menyanyi-nyanyi.Loceng berbunyi menandakan waktu rehat
"Wei jom turun rehat..lapar la..haus"ajak Faz
"Ehem...lapar ke nak jumpa Hakimi ni??"tanya Daz sambil mengangkat keningnya ala-ala Ziana Zain.
"Aku lapar la..Hakimi?? Takde maknenye nak jumpa dia.bukan leh kenyang pun"kata Faz sambil tergelak kecil.

Di kantin sekolah...

"Waa arini ade plak nugget selalu takde...budak f1 makan banyak sampai habis."kata Daz sambil mencapai satu paket nugget dan membayarnya.Faz pun turut membuat demikian
"Wei jom beli air..aduhh sakitnya bahu aku"kata Faz sambil menggosok bahunya yang dilanggar seseorang.Daz tersengih-sengih dan menjauhkan diri perlahan-lahan sambil membuat isyarat mata agar rakan-rakannya yang lain turut berudur dan memerhatikan drama di hadapan.Jarang-jarang dapat tengok tu.
"Err...sorry ek.tak sengaja"kata Hakimi kepada Faz.Faz terkedu.'Alamak asal asyik langgar dier je.Daz ni pun satu asal dier tinggalkan aku.mama!! help me!!' jerit Faz dalam hati
"Err...it's ok."kata Faz
"hmm..i'm Hakimi from 2 Efekhur and you??"
"Err...i'm Fazrina from 2 Lufektif"
"Ouh.eh awak yang saya langgar kat Giant aritu kan??"
"Err..yela.hehe tak sangka awak langgar saya lagi arini"
"haha sorry la.kita ni kan asal jumpa je mesti langgar kan"
"Hmm..eh saya pegi dulu la.kawan-kawan saya da tunggu.jumpa lagi nanti"
"hmm ok!"

Faz berlari ke arah rakan-rakannya.

"Woitt pe kes korang tinggalkan aku tadi?? memalukan je.jadi gagap aku tadi.waa!! huhu pe la korang ni memalukan aku je.Kau tau tak?? Aku rase muka aku da merah gila da ni.cam kambing kena panggang je.Oitt aku cakap ngan korang ni.Asal diam je!! oit!!"bebel Faz
"Err...Faz camne kitorang nak jawab.Kau tu cakap tak berhenti.Kalau Hakimi tengok kang kurang lak duit hantaran kau tu.hahah"balas Daz sambil tergelak.Disambut lak dengan gelak ketawa kawan-kawan yang lain.Gamat suasana di kantin seketika dengan gelakan mereka.
"Ala Faz..jarang tau dapat tengok drama camtu.setahun tak tau berape kali dapat tengok"kata Liza
"Betul tu kite setuju"sokong Kay
"Kite pun"kata Kiki
"Ish korang ni!! camni kawan takpe2"kata Faz sambil berjalan pergi ke kelas.
"Wei Faz merajuk la.Pegi pujuk cepat"kata Puteri
"Takpe suruh Hakimi pujukkan jela"kata Daz pula
Mereka semua tergelak kuat dan memerhatikan gelagat Faz yang sudah berpatah balik dan berjalan ke arah mereka.

Saturday, October 11, 2008

Ayat-Ayat Cinta


Ayat Ayat Cinta is a beautifully portrayed Islamic love story – a tale of a virtuous Muslim protagonist who overcomes all obstacles of life maintaining pure ideals.
Fedi Nuril as Fahri bin Abdillah is a poor, intelligent student who wins a scholarship to complete his graduate degree at Egypt's esteemed Al Azhar University. Very disciplined and dedicated by nature, Fahri embraces his life in Cairo, completing his studies and translation of religious books with full enthusiasm, exactly according to pre-determined targets.
Only one goal is left unattempted: the pursuit of marriage.
For Fahri is innocent and pure, and doesn't believe in the concept of relationships prior to marriage. He is inarticulate and shy around women. All his life, only two women have been close to him – his mother and grandmother.
Life changes drastically in Egypt for he suddenly finds himself surrounded by four beautiful, distinctly different women.
Carissa Putri as Maria Girgis, a shy, open-minded Coptic neighbor who is attracted to the teachings of the Holy Quran, finds herself falling in love with Fahri (a fact she only reveals to her diary).
Melanie Putria as Nurul, a student at Al Azhar like Fahri, is the Muslim daughter of a renowned Indonesian cleric. Fahri feels unworthy of her and thus ignores his feelings for her, leaving her confused and guessing.
Zaskia Adya Mecca as Noura, an abused Egyptian neighbor, develops strong romantic feelings for Fahri, who in turn simply sympathizes with her situation. His romantic rejection destroys her and eventually leads to a false accusation of rape.
Rianti Cartwright as Aisha, a German Turkish student in Cairo haunts Fahri with her beautiful eyes. Following an incident on the metro where Fahri defends her against narrow minded bigoted Muslims, both immediately develop feelings for each other.
As the story unravels, the protagonist makes the audience face the daunting decisions he himself faces, and forces us to marvel at his undying loyalty to the true ideals of Islam as he ultimately makes the choice of a lifetime.
___________________________________________________________________
Haha Arini aq nak selitkan sedikit cerita ni.Aq baru tgk sebenarnye.Dgr org cite cam best je..2 yg aq tgk.mmg best pn.best gle.hahahha.mungkin bg korang cite ni da lame.biarla.bg aq cite ni best sgt.lain drp yg lain coz ia bercorak islamic skit.bkn cam kisah cinta biasa.so bg sesape yg belum tgk..aq cadangkan korang beli la cd cite ni n tgk sendiri.aq bagi 5 Bintang kat cite ni.hahahah jarang tau aq nak bg lima bintang kat cite yg aq tgk.kira cite ayat2 cinta ni mmg best ar.hahahha ok la nnti aq wat la sambungan cinta beg putih 2..skrg xde idea lg.hehe.

Monday, October 6, 2008

Cinta beg putih(part 7)

"Wei agak2 sape ek pompuan yang jalan dengan Hakimi tadi??"tanya Puteri sambil mengunyah ikan salmon mentah.
"Tah la..ala kakak dia la kot..or mungkin adik dia ke..think positive la.."kata Kay sambil tergelak kecil.
"Mungkin la kot"kata Faz sambil termenung seketika.Dia menjeling ke arah Daz yang sedang asyik mengunyah Udon Mee nye itu.Kalo la Daz tak tunjuk Hakimi ngan pompuan tadi takde la aku susah hati.Daz yang perasan Faz menjelingnye mengangkat keningnye.Bertanyakan mengapa.Faz hanya menggeleng dan meneruskan makan dan sesekali menyampuk perbualan rakan-rakannya itu.


Malam itu di conference..

Daz Dianza:pe kes ni 24 hours conference..wa mau wat keje pun talak senang woo..eh manyak
lupa pulak...
Fazkim:Kau lupe ape Daz??
Daz Dianza: Lupe nak bagi salam la..
Daz Dianza: ASSALAMMUALAIKUM!! OLA2!! GENKI DESU KA!!
Kay Kitty: waalaikummussalam.hait.genki desu
Fazkim: wslm
Pu3 Qila:wslm.hai
Liza lala:hi!
Fazkim:weii pe cite ni?? busan tol.
Liza lala:cite ape awak nak faz?? cite cinta beg putih??or cinta 2Efekhur?? hahah
Fazkim:Liza!! shh2 jangan bising la hahaha
Daz Dianza: ape ni?? borak pe ni?? tak ajak aku pun.huhu cam ni kawan!!takpe2.
Kay Kitty: tu la diorang ni..sembang tak ajak.lupe kawan!! hahaha
Fazkim:wei ustazah cakap dosa memfitnah hukumnya sama seperti membunuh orang.
Daz Dianza: yela ustazah Fazrina.Kami faham.hahaha
Pu3 Qila: Da2 tak payah gaduh.tgk Liza tu..menyanyi je keje.
Liza lala: hahahah sumbang la suara kite.lepas ni mesti hujan lebat
Daz Dianza: Tak pe kalo hujan lebat lagi best.boleh tido nyenyak skit hahah
Fazkim: kau Daz..keje makan tido je patutla badan ko........sila sambung sendiri
Kay Kitty:haha Faz cover...nak aku tolong sambungkan ke??
Daz Dianza: takpe korang mengutuk aku.aku sedar la aku ni........sila sambung sendiri
Pu3 Qila: hahahha sila sambung sendiri gak
Liza lala:da2 tak nak gado2.korang nyanyi cepat kite nak dengar
Daz Dianza: yela Liza.suruh Faz nyanyi dulu lepas tu kite record kasi Hakimi dengar
Fazkim: oitt kau!!
Daz Dianza: ape?? nak gaduh?? hahahah
Fazkim: leh gak.hahah gurau je
Pu3 Qila: da2 cam budak2

Keesokannya..

Faz sedang membaca novel di dalam bilik.Tiba-tiba pintu biliknya diketuk.Dengan malasnya dia membuka pintu biliknya itu.Terjengul wajah kakak nya di muka pintu

"yes mau apa?? jual karpet?? saya tak mau la.rumah saya da banyak sangat karpet"kata Faz kepada kakaknya.sengaja dia hendak mengusik kakaknya itu
"Oitt sape nak jual karpet?? orang nak tanye ni.Nak ikut tak pegi Giant?? nak beli barang dapur sikit."tanya kakak Faz.
"Hmm..let me think.hmm..jom la..lagipun dok umah takde buat ape sangat.Jom la"kata Faz menyatakan persetujuannya.
"Jom" ajak kakak Faz.

Di Giant Taman Permata...

"Waa!! ramainya manusia..sesak la..rimas la"rungut Faz.Dia rase seperti berada di dalam tin sardin.berhimpit-himpit.
"Sabar la.memang camni la.orang lain pun nak beli barang dapur gak."kata kakak Faz menenangkan Faz.
"Hmm..yela.tengah sabar la ni"kata Faz sambil mengekori kakaknya.Dia hanya melihat sahaja kakaknya mengambil barang-barang untuk dibeli.Faz memandang sekeliling kawasan Giant itu.Nak lihat kot-kot ade orang yang dikenalinya.
"Kak lama lagi ke?? Faz nak pegi jalan-jalan jap leh tak?"tanya Faz kepada kakaknya
"Hmm..pegi la.Kalo tak jumpe cari akak tunggu kat kereta je" kata kakak Faz.Faz berjalan ke kedai buku yang berada di tingkat atas.Sedang dia berjalan,tiba-tiba dia terlihat seorang lelaki dan perempuan berada di dalam kedai buku itu.'Macam kenal je' desis hati Faz.'Eh Hakimi la.ngan pompuan tu lagi la.hmm blah la camni'.Faz pun patah balik dan mencari kakaknya.Dia pergi di kaunter bayaran dan melihat kakaknya sedang membuat pembayaran.Faz berjalan ke arah kakaknya.Tiba-tiba Faz terlanggar seseorang dan akhirnya terjatuh.
"Aduss sakitnya"kata Faz perlahan.
"Err...maaf ya saya tak perasan tadi" kata seorang lelaki sambil menghulurkan tangan membantu Faz bangun.Faz menyambut huluran tangan itu tanpa memandang ke atas.Dia sibuk membetulkan tudungnya yang sudah berkedut itu.Faz mengangkat mukanya dan melihat wajah lelaki yang dilanggarnya.Hakimi.Faz terkejut.Dia tidak menyangka Hakimi berada di hadapannya.Tiba-tiba..
"Faz..ok ke?? tak luka kan" tanya kakak Faz yang tiba-tiba datang.
"Err maaf la dik..adik akak ni memang camni.pendiam.hmm..kami pergi dulu la ya."kata kakak Faz kepada Hakimi.Hakimi hanya menggangguk.Kakak Faz terus menarik tangan adiknya supaya beredar daripada situ.Faz menoleh ke belakang dan melihat Hakimi memandang ke arahnya.







Thursday, October 2, 2008

Cinta beg putih(part 6)

"Wei jom tengok wayang.Dari tadi jalan je.penat la"ajak Faz.Kakinya sudah lenguh apabila berdiri terlalu lama.Sekolah masih lagi cuti jadi mereka mengambil keputusan untuk keluar shopping di One Utama.
"Kau..baru jalan sikit da penat..padahal kita baru je sampai..eh tapi best jugak kalo pegi tengok wayang pun ok gak.Aku teringin nak tengok cite Wall E..ha ha ha"kata Daz sambil membuat mulut ketika menyebut perkataan Wall E.
"yela2..jom la tengok Wall E tu..eh panggung wayang kat tingkat berape?"tanye Puteri sambil memandang ke arah rakan2 nye.
"Hmm...tah jom tengok directory"ajak Kay sambil berjalan ke arah directory.Namun kemudian dia terhenti apabila melihat sesuatu yang laju berlari daripada belakangnye.Dia mengangkat wajah dan melihat Daz dan Faz sudah pun berade di directory tersebut sambil tersengih-sengih.
"Oitt korang..kat sini pun nak main lumba lari ke? memalukan je "marah Kay.
"Ala..rilex ar Kay..eh korang nak tengok wayang katne ni?? Golden Screen Cinemas(gsc) atau Tanjung Golden Village(Tgv)??"tanya Daz
"Err..rasenye baik pegi GSC sebab da dekat je ngan kawasan kita ni..jom la cepat kang tiket xde lak"kata Liza.

"Waa!! panjangnye beratur.Eh Liza ngan Puteri korang beratur la biar kitorang g beli popcorn.Err korang nak air ape??"tanye Faz
"Coke"
"Ice lemon tea"
"Ok..jom korang.."kata Faz sambil menarik tangan Kay dan Daz.

2 jam kemudian..

"Waa!! bestnye cite Wall E..rase nak tengok lagi je."kata Daz sambil memandang ke sekeliling complex One Utama tersebut.Tiba-tiba dier terpandang seseorang yang amat dikenalinye.Dia menggosok-gosokkan matenye beberape kali.Dia tidak percaya dengan apa yang dilihatnya.Dia kemudian berjalan perlahan-lahan ke arah pasangan yang dilihatnya itu.'Eh Hakimi ke tu? Yela betul la.Sape lak pompuan sebelah dia tu ek? Nak bagitau Faz ke tak? Kalau bagitau kang Faz merajuk lak,cemburu..arghh bagitau je la' desis hati Daz.

"Oitt Daz kau buat ape tu?? Mengintai sape?? aiyokk"tegur Puteri sambil memukul perlahan belakang Daz.
"Oh mak kau terpelanting dalam longkang" latah Daz akibat terkejut.Dia mengurut dadanya perlahan.Kemudian dier memandang ke arah rakan-rakannya yang sibuk tergelak.
"Ha ha ha Daz kesian mak lembu terpelanting dalam longkang" kata Faz sambil tergelak kuat
"Ish kau Faz..wei Faz cube kau tengok ni"kata Daz sambil menarik tangan Faz.Dia menunjuk ke arah pasangan di hadapannya itu kepada Faz.
"Eh Hakimi la tu eh tapi pompuan mane lak sebelah dia tu ek? Girlfriend dia ke?? Ala..hmm tak pe la biar la bukan aku suke kat dia pun"kata Faz untuk menutup kekecewaan di hati.Dia tidak menyangka yang Hakimi sudah mempunyai girlfriend.Malah perempuan itu lebih cantik daripada dia.
"Err...kawan dia je kot..da la jom kite g makan sushi kat sushi king!! " ajak Daz untuk menceriakan suasana.Mereka semua sememangnya gemar makan sushi.Daz terasa menyesal pula kerana menunjukkan kepada Faz pasangan itu.
"Jom la..aku pun da lapar ni..pegi mampos la ngan laki tu asal aku happy!! ha ha ha"kata Faz sambil tergelak kecil.Gelak yang sengaja dibuat-buat.
"Hmm..jom la"kata Puteri dan Liza sambil berjalan mendahului mereka.

Wednesday, October 1, 2008

SALAM AIDILFITRI


SAYA INGIN MENGUCAPKAN
SELAMAT HARI RAYA
KEPADA SEMUA
UMAT ISLAM
DI SELURUH
DUNIA.
KALO DAPAT DUIT RAYA
KONGSI2 LA NGAN AQ.
MANGGA
JUNA
ADAM
FA
WAJIB
BG AQ
DUIT RAYA
DGR WAJIB
BKN SUNAT
HAHAHAH

Thursday, September 25, 2008

Cinta beg putih(part 5)

"Kringg" loceng sekolah berbunyi nyaring tanda tamatnya waktu persekolahan.Minggu depan mereka mulai bercuti selama 2 minggu sempena cuti penggal ke 2.Ramai di antara mereka yang mulai merancang aktiviti semasa cuti sekolah.

"Wei korang..cuti sekolah ni korang nak watpe??" tanya Liza sambil berjalan seiringan dengan Faz dan Daz.Puteri sudah pulang awal kerana sakit perut.Liza kemudian memandang ke belakang dan melihat Kay sedang berborak dengan Yana.Yana merupakan teman rapat Kay yang agak gila-gila dan suke memekak.Yana berlainan kelas dengan mereka.

"Hmm..tah la..tapi aku TAK SUKA la CUTI ni..sebab nanti aku rindu kat Hakimi lak.Nape la cuti lama sangat buat kejap-kejap cukup la..huhu"kata Faz dengan nada tidak puas hati.Dia pasti akan rindu pada Hakimi jika bercuti terlalu lama.Jika dia tinggal bersebelahan dengan rumah Hakimi ok la..tak kesah..ni..Hakimi tinggal di mana pun dia tak tahu.

"Kau pentingkan diri nampak.Apa susah on jela myspace tu tengok gambar Hakimi puas-puas.ha ha ha.Lagipun best apa cuti aku suke..tapi tak best la cikgu bagi homework byk sangat.Cikgu Botak tu pun ade ke suruh buat folio tapi tak bagitau cara camne nak wat.Apa la 'boyfriend' Atieqah ni ha ha ha"kata Daz sambil ketawa besar sehingga menyebabkan pelajar-pelajar yang lain memandang ke arahnya.Daz hanya tersengih-sengih seperti kerang busuk sahaja.

"Eleh kau..tau la boyfriend kau tu slalu on kat internet..ape name..mango?? eh apa-apa je la..ha ha ha.Tu la pasal ckgu tu..tak de belas kasihan langsung.Wei ape kate cuti ni kite pegi library..g sunway lagoon..g shopping..g main ice skating and pape la..asalkan kita keluar jalan-jalan!! " cadang Faz.

"Best gak tu..nanti la kita bincang kat ym.conference.Daz jangan nak jadi halimunan lak kat ym tu kalo tak..."kata Liza sambil memberi amaran kepada Daz.Daz tergelak besar mendengarnya.

"Ha ha yela2..eh ok la blah lu..bye"kata Daz apabila melihat kereta Persona emaknya sudah sampai.

"Ok bye"kata Liza dan Faz serentak.Mereka kemudian ketawa dan berborak.




Pada malam itu mereka berbual di conference yang dibuat oleh puteri atas paksaan Liza

Daz Dianza:Ni ape kes paksa2 orang join lak ni..
Liza lala: Ish orang nak bincang pasal rancangan cuti sekolah ni la
Fazkim: korang nak wat rancangan pe?? pegi shopping ke?? ke nak g hantar rombongan meminang
Hakimi..hahaha
Pu3 Qila:Rancangan?? tak cakap pun korang buat rancangan.tak pe2..huhu camni kawan :((
Liza lala: Puteri kitorang baru nak rancang la ni..sape2 leh bagi cadangan yang bernas tak??Eh
apsal Kay tak online arini??
Daz Dianza: Kay demam..hahahha
Fazkim: Kau daz..semua orang kau cakap demam..Kay tido awal la..lepas ni dia on la kot haha.
Liza lala:ouh tak pe la..hmm pasal rancangan ni..nak g jalan mane ek??
Daz Dianza: PERAK!! SLIM RIVER!! hahahhah
Fazkim: kau Daz cakap je la nak jmpe mango.hmm pe kata lusa kita g perpustakaaan negara.kita
cari maklumat for folio geo.ok x??
Pu3 Qila: Ok gak tu..aku setuju..hmm kul bape nak jumpe kat sane??
Daz Dianza: kul 6.30 pagi!!
Liza lala: ish merepek je Daz ni..kita jumpe kat sane kul 10.00 pagi la.Ok x??
Fazkim: aku ok je..
Daz Dianza: tak kesah..on je
Pu3 Qila: 10?? ok2 leh..
Liza lala: ok la kalo camtu..jumpa kat sane lusa
Daz Dianza: wei jom nyanyi..Liza on mic tu..ko kena nyanyi first..hahah buli2
Liza lala: yela daz..hahah
Fazkim: aku nak nyanyi second tau!!!!!

Saturday, September 20, 2008

Cinta beg putih(part 4)

"Lalala.."nyanyi Faz dengan sungguh girang sekali.Entah mengapa hatinya ketika itu lapang dan tentaram.Mungkin kejadian semalam menyebabkan dier berasa gembira? Entah hanya dia seorang sahaja yang tahu.

"Oitt budak..happy semacam je kau..ade pape ke?? Ke Hakimi minta couple ngan kau??"tanya Liza sambil ketawa kecil.Dia dan Atieqah telah mendengar dengan teliti cerita yang diberitahu oleh Daz dan Kay ketika sampai ke sekolah tadi.Dia berasa menyesal pulak pulang awal ke rumah jika tidak mungkin dia dapat melihat sendiri kejadian yang berlaku semalam.

"Haha!Hakimi minta couple??kau tunggu alien datang kat bumi ni la baru Hakimi tu nak minta couple ngan aku.Dia tu da la pendiam.Nak cakap bisu tak pula.Lagipun aku ni mane la cantik takde sape nak pun."balas Faz.Namun dalam hati dier mengharapkan supaya Hakimi mintak couple dengannya.

"Oitt pe cite ni?? ape couple-couple ni?? tak bagitau aku pn.backhand skali kang." tanya Daz sambil ketawa.

"Ni hah Faz ni..happy semacam..ingatkan Hakimi mintak couple ngan dier tapi dier tak nak mengaku lak siap cakap alien datang bumi baru Hakimi tu mintak.tak logik langsung kan wak.?? kata Liza sambil membetulkan ikatan rambut arnabnye itu.

"Alien?? haha teringat lak kat mangga..opss..kau ni Faz cakap camtu lak..cam la aku tak tahu dalam hati berbunga-bunga kalo Hakimi mintak kapel.Meh aku pegi cakap kat Hakimi tu kau suka dier.."

"Oitt mane de..TAK SUKA la.."kata Faz
"lalala..tak dengar..hah tu pun Puteri ngan Atieqah.Jap ek aku nak bagitau diorang Hakimi mintak kapel ngan kau tapi kau tolak.." kata Daz sambil berlari ke arah Puteri meninggalkan Faz dan Liza dalam keadaan terpinga-pinga.

"OITT MANA ADE LA..FITNAH TOL KAU NI DAZ!!!DAZ OITT TUNGGU LA JAP " jerit Faz dengan begitu kuat sekali sehingga menyebabkan semua orang memandang ke arahnya.

"Oii kalau nak menjerit pegi jauh2 la wei..bising doe..kang cikgu sebelah datang aku sepak kau!!"kata salah seorang pelajar lelaki yang agak nakal.

"Opss..sorry tak sengaja"balas Faz sambil berlalu ke tempat duduknya.

"Faz!! asal kau tak bagitau kitorang" tanya Puteri tiba2.
"Hah?? bagitau ape??" Faz kebingungan apabila diterpa begitu
"Ala kau ni..malu-malu lak..asal tak bagitau kitorang..camni kawan..takpe2..huhu"kata Atieqah pula

"Oitt pe ni?? tetiba je..tak faham la..pening"balas Faz sambil memandang rakan2nya iaitu Puteri,Atieqah,Liza,Kay dan Daz yang berada di depannya.Dia bingung memikirkan apa yang berlaku.Namun apabila terpandang sengihan Daz yang seakan-akan mengandungi sesuatu muslihat membuatkannya tersedar.

"Daz!!!!!!!!!!!!!Kau cakap ape kat diorang hah?? Dazz..oiitt" panggil Faz sambil
mengejar Daz yang sudah berlari.Faz mengejar Daz sambil dilihat oleh pelajar-pelajar lain.Ada yang menggeleng kepala melihat telatah mereka berdua yang tidak ubah seperti kanak-kanak tadika itu.

Puteri,Kay,Atieqah dan Liza terpinga-pinga memandang Daz dan Faz yang sudah 'tawaf' kelas itu sebanyak 2 kali.Mereka tidak faham apa yang berlaku.Namun apabila teringat cerita Daz tentang Hakimi yang meminta kapel dengan Faz dan melihat Faz sedang mengejar Daz dalam keadaan marah itu.Mereka tahu..Daz hanya me'reka' cerita yang tidak benar.

"Daz2..ske sangat sakitkan hati orang.."kata mereka semua di dalam hati.

Tuesday, September 16, 2008

Cinta beg putih(part 3)

Faz berlari ke arah Daz dan Kay yang berada di tepi pintu itu.Apabila melihat Fazrina berada di situ Daz menarik tangan Faz dan menunjukkan ke arah seseorang.Kay cuba mengambil gambar seseorang menggunakan telefon bimbitnya.'Pelik betul kawan-kawan aku ni'kata Faz dalam hati
Faz mengintai keluar dan melihat..ya-ALLAH..Dia sungguh terkejut..Hakimi berada di depannya.Tiba-tiba Daz menolak Faz dan Faz terjatuh lalu terlanggar Hakimi yang berada di depannya itu.Dua-dua jatuh ke lantai dan saling berpandangan.Tiba-tiba...

"Klik..." bunyi daripada handphone Kay berbunyi lalu mengeluarkan flash membuatkan Faz terkejut.Dia bangun dengan muka yang kemerah-merahan.Faz menjeling ke arah Daz dan Puteri yang sedang tergelak itu

"Sorry..tak sengaja" kata Faz kepada Hakimi.Hakimi bangun lalu membetulkan bajunya yang kotor itu akibat jatuh di atas lantai.Dia kemudian menjeling ke arah Faz dan terus pergi tanpa berkata apa-apa.

"Gila sombong punya 'mamat'.Orang da cakap sorry pun nak marah lagi.Ni kau punya pasal la Daz gi tolak aku..memalukan betul la.

"Ala rilex la..bukannya sengaja pun..TAK SENGAJA la..haha.Wei Kay amacam gambar tu dapat tak?? aku nak letak dalam myspace ni."tanya Daz kepada Kay yang sedang asyik membelek phonenye itu.

"Ok cunn la..sweet je tadi time aksi pandang-pandang tu..rasa cam tengok wayang je..tol tak Puteri?" tanya Kay.

"Haha betul-betul aku setuju..cam filem hindustan pun ada.Rugi tol Amiera dengan Liza balik awal tadi kalau tak dapat tengok drama 10 saat ini.haha" kata Puteri sambil tergelak kecil.

"Dah la..tak cite pasal ni da memalukan betul..eh wei..blok ni da kosong la cepat la jom blah."kata Faz.

"Tah-tah pak guard da kunci grill tangga..aiyok..tak tahu..haha"kata Daz dengan celuparnya.

"Oi mulut..takde insuran langsung.."
"Eh wei btl la da tutup..mulut ko masin sangat la Daz..aduh ape kita nak wat ni..takde orang da mase ni..weii!! macam mana ni?"kata Kay agak ketakutan
"Eh wei tu pak cik guard jap tunggu sini aku nak kejar dia.."kata Faz
"Eh nak ikut gakkk
"Oitt jangan tinggalkan aku!!
"woii aku nak ikut jugak!!

Mereka berempat berlari ke arah pak cik guard yang berada di kawasan tangga lelaki itu.Mereka menjerit memanggil pak cik guard tersebut.Pak cik guard tersebut berpusing dan mereka pun meminta lelaki itu membuka grill pagar tersebut.

"Eh macam mana kamu boleh terkunci kat dalam ni..hai nasib baik la pak cik dengar jeritan kamu kalau tidak..."kata guard tersebut sambil membuka grill pagar.

"Terima kasih pak cik" kata mereka berempat lalu berlari ke pagar utama takut ketinggalan van.

Keesokkannya di sekolah..

memories

Hehe.Hello.Arini agak mls nk smbg cite beg putih 2..esok smbg leh x?? hak3.Arini aku nk bg korang tgk movie!! cpt2 amik popcorn..kah3..video ni gmbr kwn2 aq yg aq knl kat internet.Aku sayang diorang semu!! LOVE U ALL SO MUCH!! kah3.Kalo ade jodoh aq teringin nak jumpe diorang semua tu..kah3 xleh blah doe ayat aku ni..aq nak jumpe diorang semua terutamanya MANGGA,ADAM and FA!! haahah kalo ade mase aq g nk g Perak nak cari MANGGA N ADAM.Kemudian terbang ke spore jumpe FA..patah balik pegi Sabah jumpe GILLOT.Penang aq xnk pegi sbb kg katak bodo(tam2) 2 kat Penang..kah3..harap2 FAREEZ n JUNA 2 pindah g negeri lain baru aq g fly jmpe diorang..kah3 jk jk.

P/S: Video ni FA yang buat.Thnxx Fa.Nice Video.Smart.haha

Saturday, September 13, 2008

Cinta beg putih(part 2)

"Faz mane kita nak pegi ni dari tadi kau dok ikut mamat tu apsal? Kau minat budak tu ke? lain kali cakap la awal-awal aku leh tolong ni nak rahsia-rahsia lak,"kata Puteri dengan nada tidak puas hatinya.Dia agak bengang dengan perangai Fazrina yang hanya mendiamkan diri apabila ditanya.
"Ler Puteri kau tak tau ke? Faz ni da tangkap cintan sama mamat beg putih itu.Yela mamat tu kan muka kira ok la pastu dier ade gaya tersendiri jalan sorang-sorang dengan beg putihnya itu.I wonder la what inside his beg.Cam ade barang berharga je.Tah-tah ada gambar Faz tak..aduh!,"
Fazrina menjeling Daz yang bercakap ikut sedap hati sahaja.Itu baru pukulan sahaja kalau ikutkan hati mahu saja disepak belakang Daz itu.Dia pun berjalan mengekori mamat itu.Matanya liar memerhatikan sekeliling khuatir ada orang yang melihatnya.
"Wei Faz jom la g kantin beli air dulu.Aku haus ni.Jap lagi la kita ikut dia.Ala nanti kitorang tolong kau siasat pasal dia.OK? please la.."kata Atieqah
"Aku setuju"
"Aku pun
"Aku agak setuju juga
"Setuju tuju bertuju haha"
"Yela jom la,tau la korang ske minum air mak cik kantin tu.Bukannya sedap pun.Biasa je air dier tu lagipun da la kotor"kata Fazrina dengan nada tidak puas hati.
"Hak eleh tau la tak puas hati,banyak bunyi lak selalu dier jugak yang nak beli air kat kantin lagipun cik adik oii kitorang beli air kotak bukan air yang mak cik tu buat." kata Daz
"Sudah-sudah ape la da besar gajah pun gaduh lagi.cube la jd budak matang skit" kata Liza
"Ish3 sian Faz tak boleh ikut Hakimi da..da abis rehat..loceng sudah bunyi itu..mari kita naik ke kelas".kata Puteri
"jom"
"let's go"
"Eh jap2..mane kau tau mamat tu name Hakimi,Puteri?kau ada skandal ngan dier ke? x pe kau huhu"tanya Fazrina
"Oit mane de la..aku kan ramai kawan kat kelas 2 Efekhur tu..mesti la aku tau..lain kali tak tau tanye haha"
"Yela cik puan Puteri anak Puteri Gunung Ledang haha" sindir Fazrina
Semua orang tergelak melihat telatah Puteri dan Fazrina itu.

Kringgg!!! Loceng sekolah berbunyi dengan nyaring sekali menandakan waktu persekolahan sudah tamat.

"Terima kasih cikgu."kata semua pelajar kelas 2 Lufektif.Fazrina mengemas peralatan-peralatannya dan menyimpannya ke dalam beg.Dia menyandang begnya dan menolak kerusi ke dalam meja.Puteri di sebelahnya turut membuat demikian.

"Wei jom balik" ajak Atieqah
"Faz!! cepat!! sini woiii " kata Daz dan Kay serentak

Thursday, September 11, 2008

Cinta beg putih(part 1)

Suasana di kelas 2 lufektif itu cukup bising sekali.Pelajar-pelajar sekolah itu sibuk bercerita tentang pengalaman mereka ketika cuti sekolah yang lepas.Ada yang mengikut ibubapa pergi bercuti ke luar negara dan ada juga yang bercuti dalam Malaysia sahaja.Tiba-tiba seorang pelajar berlari masuk sambil menjerit memanggil nama kawannya.

“Daz!!” jerit Fazrina tanpa rasa malu walaupun sedar dirinya berada di khalayak ramai.Dia berasa cukup teruja dan gembira dengan apa yang dilihatnya tadi.Sungguh tidak disangka-sangka.Hatinya berdegup dengan kencang sekali namun senyuman di bibir tidak sedikit pun pudar.

“Oit ape jerit-jerit ni..tak belajar sivik ke?? Lain kali bagi la salam dulu”kata Daz dengan selamba beruknya.Fazrina hanya tersengih mendengar kata Daz itu.Diakui memang itu salahnya.

"Wei Daz ade mamat hensem baru masuk doe kat kelas 2 efekhur.waa!! gempak doe.Tapi mamat tu cam pendiam je and cam dak gengster lak hahaha"kata Fazrina sambil ketawa.

"Ye ke wei? nnti kau tunjuk kat aku la mamat tu.Eh kau da siasat ke nama budak tu? kalo belum boleh aku siasat,tapi kena ajak la yang lain.nanti kecik lak hati diorang tu" ujar Daz.

"Ok set je,aku tak kesah,eh mane yang lain? tanya Fazrina kepada Daz."Kurang hajar tol dok kat belakang x ajak aku..siap la korang haha" sambung Fazrina lagi sambil ketawa.

Fazrina berjalan ke belakang kelas dan menghampiri rakan-rakannya iaitu Puteri,Atieqah,Kay dan Liza.Dia duduk di sebelah Puteri sambil menepuk-nepuk bahu Puteri dengan kuat.

"Lepak tak ajak aku,apa punya kawan la ni"kata Fazrina.Dia hanya membuat muka selamba apabila Puteri menjelingnya.

"Camne nak ajak kau tu baru masuk kelas.Apa la ponteng je tau haha"kata Atieqah sambil mendengar lagu.

"Wei,masa rehat kang korang nak ikut aku ngan Daz tak? kitorang ada misi penting ni.Nak kemana jangan ditanya yang penting korang nak ikut ataupun tidak?"tanya Fazrina dengan wajah yang sengaja di seriuskan.

"Hak eleh,kerek doe kau cakap je la pe dia bukan apa pun.Tak payah la rahsia sangat berat sama dipikul ringan sama dijinjing eh betul ke peribahasa aku ni " kata Kay

"Eleh ! banyak bunyi lak kau Kay,nak ikut ke tak? kalo tak nak aku pegi ngan Daz je.Ala nanti sampai sana korang tau la.So korang nak pegi tak ni.Cakap ya atau tidak je " ujar Fazrina.Dia tidak sabar menunggu waktu rehat nanti.Hatinya semakin kuat berdebar apabila terbayangkan wajah 'mamat' itu

"ya.."

"ok je.."

"nak ikut.."

"tidak...eh salah ya nak ikut ! "

"Ok set..masa rehat kang ikut aku" kata Fazrina lalu beredar meninggalkan kawannya yang tercengang-cengang melihat perangainya.

Wednesday, September 10, 2008

Just New !


HEHE.HELO MY NAME IS DIANZA WILLIS.HAHA YA YA I KNOW MY NAME JUST LIKE IN NOVEL.WHAT NOVEL? FIND YOURSELF LA.HMM..I OPENED THIS BLOG NOT TO WRITE ABOUT MY DIARY LIKE..HEY2 DIARY..I FIND MY CRUSH TODAY..HAHAH NOT LIKE THAT LA..I OPENED THIS BLOG COZ I WANT TO PUT MY NOVEL IN HERE SO YOU CAN READ IT.HAHAHA OK LA BYE.SAYONARA