Wednesday, November 26, 2008

Cinta beg putih(part 17)

"Waa bosan tol arini.Oitt Puteri pe kes asyik study je.Exam lame lagi la"rungut Faz.Dia sudah bosan berada di dalam kelas.Sekarang waktu Matematik.Cikgu Matematik mereka tidak dapat masuk ke kelas kerana ada urusan di luar.

"Ape la awak ni Faz.Mane ade exam lame lagi.Lagi 3 weeks tau."balas Puteri

"Ala 3 minggu je.Lambat lagi.Lagipun sekarang baru lepas raya.So enjoy-enjoy la dulu"kata Faz

"Hah! nak enjoy pegi mana? tak ajak kita pun"Liza menyampuk perbualan mereka.

"Nak enjoy pegi toilet.Nak ikut?"tanya Faz sambil tergelak.Puteri ikut tergelak sama.Liza menjeling dan akhirnya tergelak juga.

"Oitt study2.Exam nak dekat da ni.Mengumpat je keje"kata Daz dengan tiba-tiba.Dia baru sahaja masuk ke kelas kerana menemani Kay ke bilik guru.

"Mane ade mengumpat.Mengutuk je"balas Faz sambil tergelak
"
Sama la tu"

"Wei Faz ni ada surat ada mamat mana tah bagi tadi.Dia cakap kau da lama tak on ym.Dia call kau tak angkat dia sms kau tak balas ni yang dia bagi surat kat kau ni"kata Daz lagi sambil menghulurkan sepucuk surat kepada Faz.Faz mengambil surat itu dengan berat hati sekali.Dia menyimpan surat itu di dalam beg.

"Oit tak nak bukak ke? Segan kalo orang tengok? Mana tau dia tulis 'I love You' ke? 'I miss You' ke?"usik Daz sambil tergelak.Liza,Puteri,Kay dan Atieqah ikut tergelak sekali.Muka Faz sudah kemerahan menahan malu.

"Mane de.Aku malas la nak bace surat dia tu.Menyakitkan hati je."balas Faz

"Eh kau tau ke sape bagi surat tu? Aku rasa tadi aku tak sebut pun nama sesiapa.Lagipun kau tak tengok lagi surat tu kan?"tanya Daz

"Err..aku tau la mesti daripada budak beg putih tu.Da la tutup topik ni bukak topik lain lak"kata Faz

"Mengelak"

"Yela2.Eh Faz dengar cite kau nak pindah skola betul ke?"tanya Daz .

"Hah?! awak nak pindah skola Faz"tanya Liza,Puteri,Kay dan Atieqah serentak.

"Err..mana ada.Jangan caya cakap Daz ni.Menipu je keje"balas Faz tidak mengaku

"Ala Faz jangan nak tipu la.Aku tau la.Syed Fazwan cakap.Ko tak tau ke? Syed Fazwan tu pakwe aku yang ke 86 tau"kata Daz

"Eh sejak bila kau couple ngan abang sedara aku tu? tak bagitau pun"tanya Faz

"Sejak azali.Oitt jangan nak tuka topik"marah Daz

"Da2 jangan gado.Eh Faz betul ke awak nak pindah skola? Ala tak bestnya"rungut Puteri

"Hmm...memang kita nak pindah tapi tak confirm lagi bila.Mungkin mase f4 nanti or f5 nanti"kata Faz

"Ouh lambat lagi la.Tahun depan awak ada lagi la.Yey bestnya"jerit Liza sambil memeluk Faz

"Oitt lesbian ke?"usik Daz

"Banyak la.Aku sepak kau jap lagi kang"kata Faz sambil mengangkat kakinya berkira-kira untuk menyepak Daz.

"Bangun semua"jerit Aiman tiba-tiba.Faz memandang ke hadapan.Rupanya sekarang da waktu Bm.Cikgu Nat sudah masuk ke kelas.Mereka memberi salam dan memulakan pelajaran seperti biasa.


Malam itu

"Waa!! busannya malam ni.Nak tido tak leh lak.Nak bace buku malas lak.Nak Online malas nak on computer.Apa aku ni semua malas.Apa yang aku rajin? Hmm nak watpe ni?Sekarang pukul berapa?Ouh baru pukul 10.30.Awal lagi.Eh lupa.Surat tadi.Tak bace lagi.Hmm nak baca ke tak? Baca je la"bebel Faz seorang diri.Faz mengambil surat yang diberi oleh Daz tadi di dalam beg.Dia kemudian mengoyakkan sampul surat dan mengeluarkan sepucuk surat.'Uitt wanginya.Bape botal minyak wangi ni.Cam love letter je.Sape lak bagi ni.Sakit hidung aku wangi sangat'desis Faz dalam hati.

Faz,

Maaf jika kehadiran surat ini mengganggu awak.Sudah berpuluh kali saya call awak tapi tak ada sapa yang jawab.Sudah beratus sms saya hantar tapi awak masih tak balas.Saya cuma hendak tahu apa kesalahan saya?Saya mintak maaf kalau saya ada buat kesalahan.Oh ye kawan awak,Daz ada cite kat saya.Awak nampak ade girl kiss pipi saya kat klcc aritu kan? Sebab tu la awak tinggalkan saya?Awak jealous ek? ha ha girl tu bukan girlfriend saya la.Saya mana ada girlfriend.Eh salah girlfriend saya ramai tapi yang special takde lagi.Study comes first.Ha ha.Lawak la awak ni sampai jealous2.Saya tau awak sayang saya.Saya pun sayang awak sebagai kawan je la or mungkin kita leh jadi bestfriend.Ha ha Oh lupe lak nak bagitau sape girl tu.Girl tu sebenarnya orang yang paling saya sayang.Sayang gila-gila.Haha awak marah ek? jangan nak tipu.Tengok dah konyok surat ni.Ha ha actually girl tu my sister la.Dia pun keluar ngan kawan-kawan dia.Umur dia baru 12 tahun.Ha ha best la tengok orang jealous ni.Ha ha ok la.Saya nak stop la tulis surat ni.Pen nak abis dakwat.Ok bye sayannnggg ha ha


Your crazy bestfriend
Hakimi


Faz tersenyum membaca surat yang dikirim Hakimi ' hmm bestfriend.Ingatkan dia nak mintak couple ke ape ke.tapi ok gak jadi bestfriend je.Ape la aku ni kecik-kecik lagi da nak bercinta.Study dulu la.Pmr tahun depan je.huhu.Mulai harini aku tak nak ade feeling2 kat Hakimi da.Aku nak study study and study'azam Faz dalam hati.Faz menyimpan surat Hakimi di dalam laci dan terus masuk tidur.



P/S: Err..sorry lambat update.Busy skit ngan Spm.wakakkaka gurau je.Hmm MUNGKIN entri
selepas ni lambat gak update KOT.nak g cuti-cuti malaysia la.hahahha.Kalo idea datang
daripada langit terus masuk otak aku ni mungkin aku akan update banyak2.Tapi skung
tak banyak idea la.Hahahahah.Ok bye.

Thursday, November 20, 2008

Cinta beg putih(part 16)

Faz berjalan bersama kawan-kawannya sambil berbual-bual.Mereka menuju ke TGV di aras 3 Suria KLCC.Faz sudah berjanji untuk bertemu Hakimi di situ kerana Hakimi mempunyai hal lain menyebabkan dia tidak dapat mengikuti yang lain menaiki LRT.Dia terpaksa pergi bersendirian.

“Oitt Faz berangan lak.Cepatlah beli tiket tu.”tegur Daz apabila melihat Faz sedang asyik berangan.

“Hah?!! Yelah.Berape orang ni? Berape dewasa berape kanak-kanak?”tanya Faz

“Oitt kitorang kan da 14 tahun mestilah semua dewasa kecuali Liza ngan Kiki tu la kalau nak jadi kanak-kanak sebab diorang kan small-small.”jawab Daz

“Tau la kita pendekkan”kata Liza sambil membuat muka sedih

“Da2.9 dewasa kann?”tanya Faz sambil berjalan ke kaunter tiket.Kemudian dia berpatah balik.Mereka yang lain kehairanan memandang Faz.

“Wei nape patah balik?”tanya Belut

“Err..korang nak tengok cite ape ni?”tanya Faz.Mereka belum memilih tajuk cerita untuk ditonton lagi.Mereka ketawa mengenangkan kealpaan mereka.

“Hmm ape kate kita tengok cerita High School Musical 3?”cadang Kiki

“Ok gak tu.Tapi Hakimi ngan kengkawan dia nak ke tengok cite tu?”tanya Faz

“Lantak diorang la.Sape suruh lambat”balas Daz

“Yela2.Jap aku beli”kata Faz lalu berjalan semula ke kaunter.Setelah membeli tiket Faz berjalan kembali kea rah kawan-kawannya.

“So nak pegi mane lak ni?”tanya Faz

“Tah.Tunggu pakwe kau datang la.Lambat tol pakwe kau ni Faz”kata Daz

“Oitt kawan je.Mane de pakwe aku”balas Faz.Tiba-tiba..

“Ehemm.Assalammualaikum adik manis.Rancaknya berbual.Boleh kami join dua kaki?”tanya seorang lelaki yang tiba-tiba datang itu.Faz berpaling dan melihat Hakimi bersama rakan-rakannya sedang tersengih.

“Waalaikummussalam”jawab Faz perlahan.

Kawan-kawan Hakimi iaitu Hafiy dan Fahmi menegur mereka.Kay dan Liza yang sememangnya rapat dengan mereka terus membalas teguran mereka dan berbual mesra.Faz hanya menjeling ke arah Hakimi yang memandangnya.Dia masih lagi malu untuk berbual-bual dengan Hakimi.

“Oitt da2 la tu dok buat aksi menjeling-jeling ni.Aku da lapar ni.Tak breakfast lagi.Jom gi makan kat A&W”ajak Daz

“Jom jom.Faz kau jalan ngan Hakimi.Kay jalan ngan Hafiy.Liza ngan Fahmi.Aku jalan ngan Daz and Kiki.Baru ok”kata Belut.

“Uitt pepandai je atur-aturkan.Tak nak la”kata Faz tak setuju.

“Da2.Diam2.Ini arahan.”kata Daz sambil tergelak.Faz sudah menarik muka masam.Tapi dalam hati suka.Malu tapi Mahu.

TGV,KLCC

“Oitt mane boleh atur-atur tempat duduk.Tak adil”kata Faz tidak setuju.Daz mengatur Faz duduk di sebelah Hakimi.Liza sebelah Fahmi.Kay sebelah Hafiy.Manakala Belut dengan Kiki duduk bersama dia.’Mana boleh camni.Asyik sebelah Hakimi je.Segan la aku.Kang ade part sedih aku nangis.Kan da malu.Tak boleh jadi ni’desis hati Faz

“Faz ini adalah diatas persetujuan ramai.Majoriti setuju tempat duduk camni.So takleh nak watpe la”kata Belut.

“Biarlah wak.Kita dok sebelah-sebelah.Boleh borak-borak nanti.”kata Hakimi cuba meleraikan pertelingkahan mereka.Faz hanya diam sambil menjeling kearah Daz dan Belut.

Klcc..

"Abis baju aku penuh popcorn.Ape la korang ni ade ke pegi main baling-baling popcorn"rungut Faz.Daz tergelak kecil.Dia melihat baju Faz dan Hakimi penuh dengan popcorn.

“Ha Ha Ok la tu.Cunn pe.So sekarang nak pegi mane plak?”tanya Daz

“Hmm..aktiviti bebas.Tak kesah la nak pegi mane-mane pun.Saya ikut je”kata Hakimi sambil membuang sisa popcorn yang masih terlekat di bajunya.Daz memandang Belut dan Kiki sambil mengenyitkan mata.

“Wei aku nak pegi tandas jap la.Kiki..Belut..jom teman.aku.Wei Faz kalo kitorang lambat jangan tunggu.Aku sakit perut ni”kata Daz sambil menarik tangan Belut dan Kiki.Belut dan Kiki tersengih sahaja melihat muslihat Daz itu.Kay ngan Liza sudah lesap selepas menonton wayang tadi.Entah mane la Fahmi ngan Hafiy tu bawak diorang.

“So kita nak pegi mane ni wak?”tanya Hakimi setelah mereka lame membisu

“Entah la.Saya ikut je”balas Faz sambil memandang bawah

“Hmm..kita jalan-jalan je la.”kata Hakimi

“Ok”balas Faz sambil berjalan seiringan dengan Hakimi.Mereka berbual-bual mesra tanpa sedar mereka sudah berada di luar bangunan Klcc iaitu di taman permainan kanak-kanak.

“Eh tak sedar pula da sampai sini”kata Faz.

“Hmm..Err Faz actually saya ade mende nak cakap kat awak”kata Hakimi

“Cakap la”

“Err..tak ade ape-ape la.Lain kali la saya cakap.Hmm jom la cari diorang.Da lame kita kat sini.”ajak Hakimi.

“Ok.Jom.Eh sebelum tu jom pegi Kinokuniya jap.Saya nak cari novel.”ajak Faz

“OK.”

Kinokuniya,Klcc

Faz berjalan kea rah rak yang menempatkan novel-novel melayu.Manakala Hakimi berjalan ke rak komik.Sedang asyik Faz membaca sinopsis novel bertajuk Erti Rindu Ini terbitan Alaf21,bahunya ditepuk seseorang.Faz berpusing dan melihat Daz,Belut dan Kiki tersengih memandangnya.

“Da puas dating?”tanya Daz sambil tergelak kecil

“Ape dating2 ni.Korang ni sukahati je tinggalkan aku ngan Hakimi”marah Faz.

“Da2.Jangan gaduh.Daz jom cari komik.Da lame aku tak beli komik”ajak Belut.

“Faz jom ikut sekali”ajak Daz sambil menarik tangan Faz.Sedang Belut dan Daz membelek komik.Faz berbual-bual dengan Kiki.Tiba-tiba dia terpandang Hakimi dengan seorang perempuan sedang asyik berbual.Perempuan itu memaut lengan Hakimi.Faz seperti pernah melihat wajah perempuan itu tetapi dia sudah lupa di mane.Tiba-tiba perempuan itu mencium pipi Hakimi dan berlalu pergi.Faz terkejut melihatnya.Perasaan cemburu mula menyelinap masuk.Kiki yang turut sama memandang menggosok perlahan belakang Faz.Cuba menenangkannya.

“Wei aku rasa cam nak demam la.Aku balik dulu la.Kalo jumpa Hakimi cakap aku balik.Mak aku marah”kata Faz lalu berjalan pergi.Daz dan Belut terpinga-pinga memandang.Mereka mengejar Faz yang sudah jauh di hadapan.

“Faz rileks la.Jom kita balik sekali”kata Daz

“Tak pe la.Korang lepak la sini dulu.Aku nak balik”kata Faz perlahan.

“Hmm takpe la.Kita pun nak balik ni.Kita temankan awak ye Faz”kata Kiki.Faz tidak menjawab.Dia terus berjalan.Daz dan Belut mengikut dari belakang.Daz menghantar sms kepada Liza dan Kay memberitahu mereka balik awal.Faz tak sihat.Liza membalas dengan menjawab ‘Ok' sahaja.

LRT,

Faz mengambil phonenya di dalam poket apabila ianya berbunyi menyanyikan lagu ‘This is Me’ tanda ada panggilan masuk.Apabila melihat nama Hakimi terpampang di skrin telefonnya.Dia hanya membiarkannya.Akhirnya nyanyian itu padam.Sekali lagi phonenye menyanyikan lagu.Faz memberikan phonenya kepada Belut menyuruh Belut menjawabnya.Belut mengambil phone Faz dan menekan butang hijau

“Hello”jawab Belut

“Faz awak kat mane? Puas saya cari tak jumpa”tanya Hakimi

“Wei Hakimi ni aku Diyana.Faz tak sihat.Kitorang dalam LRT sekarang nak balik.”

“Hah?!! Faz tak sihat? Dia ok tak? Kenapa tak bagitau aku?”tanya Hakimi

“Banyak tol soalan kau tu.Esok kau tanya dia la.Jangan call.Orang demam tak leh diganggu.Ok bye”kata Belut dan terus mematikan talian.Dia memberikan phone itu kembali ke Faz.Dia dan Daz sudah mendengar cerita Kiki tentang apa yang berlaku di Kinokuniya tadi.Dalam hati dia berasa kasihan dengan Faz.Faz mengambil phonenya dan mengucapkan terima kasih kepada Belut.Belut hanya mengangguk.

"Kesian korang kan.Terpaksa ikut aku balik"kata Faz

"Eh tak pe la kitorang tak kesah pun"kata Daz

"Hmm ape kata bila sampai kat Wangsa maju nanti kita pegi Jaya Jusco.Korang beli komik kat MPH"cadang Faz

"Err..kitorang tak kesah.Tapi awak da ok ke Faz?"tanya Kiki

"Eh ape pulak tak ok.Kita ok la.Buat ape nak sedih pasal laki tu.Bukan kita ade pape pun dengan dia"kata Faz

"Yela tu"kata Daz perlahan.Faz menjeling ke arah Daz.Daz sudah mengelabah apabila dijeling begitu.Jelingan Faz sungguh tajam seperti harimau.Mereka akhirnya tergelak.

Friday, November 14, 2008

Cinta beg putih(part 15)

“Puteri !! Daz !! Atieqah !!”jerit Faz sambil berlari ke arah rakan-rakannya itu.Dia terlewat sampai ke sekolah arini jadi apabila ternampak rakan-rakannya itu sudah mula beredar ke kelas terus dia berlari mengejar mereka.Mereka bertiga berpaling apabila mendengar nama dilaung.

“Oitt Faz glamer aku seketika.Malu doe.Tak mengaku la kau kawan aku”kata Daz sambil berjalan laju.
“Tu la Faz glamer name kite.Tengok semua orang da pandang semacam.Steady semua.”kata Puteri sambil tergelak.
“Ha ha biarla diorang jelez tu name korang cantik.Oitt Daz laju gle jalan”panggil Faz.
"Saje suka2.Tengok la jam dah pukul berapa kot"kata Da
“Eh dah lambat laa.Jom la naik kelas”kata Faz lalu berjalan ke kelas.

2 Lufektif..

“Assalammualaikum”jerit Daz sambil mengetuk pintu dengan kuatnya.
“Ya-Allah Daz tak boleh kuat lagi ke?”tanya Faz
“Boleh-boleh jap ek”kata Daz sambil keluar semula daripada kelas dan masuk kembali dengan mengetuk pintu kelas sambil menjerit lebih kuat daripada tadi.
“Ish Daz ni orang main-main je dia pegi buat betul2.Lain kali tak nak cakap pape dah la”kata Faz
“Dia tu memang”balas Kay
“Wei korang Hakimy ajak pegi tengok wayang sabtu ni.Nak tak?”tanya Faz
“Dia ajak kau je buat ape tanye kitorang”
“Dia ajak korang semua la”balas Faz
“Yeke? Cam tak caye je.Hmm aku boleh kot
“Boleh2 no hal”
“Kite kena tanye mak kite dulu”
“Hmm..kalo semua leh pegi jumpe sabtu ni la kat lrt.Kul 10”kata Faz
“OK”balas semua.

Malam itu..

‘Sabtu ni jadi pegi tengok wayang.Kitorang naik lrt pegi Klcc tau.Kalo awak nak join naik lrt sama jom la.Pukul 10.-Fazrina’ Faz menghantar mesej kepada Hakimi.Kemudian dia mencapai novel di sebelah.Baru nak dibuka handphonenya berbunyi menandakan ade mesej masuk

‘OK.Jumpa kat lrt kul 10-Hakimi’

Faz tersenyum membaca balasan mesej Hakimi itu.Dia kembali meneruskan bacaan dan akhirnya tertidur.

Sabtu..

“Mane la diorang ni lembab tol”rungut Faz.Dia mengerling jam di tangan.Pukul 10.30.
“Ala rilex ar jap lagi diorang sampai.Hah tu belut ,Kay ngan Liza da sampai”balas Daz

“Hmm..eh Puteri ngan Atieqah tak leh ikutkan mak diorang tak kasi??”tanya Kay
“A’ah”balas Daz
“Wei jom lepak kat tepi longkang tu”ajak Belut a.k.a Diyana
“Jom”

Tiba-tiba sedang berborak.Datang seorang lelaki duduk di sebelah belut.Terus terdiam semua orang.
“Hai kak tunggu mak ke?”tanya lelaki itu
“tak lah tunggu kawan”balas Belut sambil mengetuk-ngetuk handphonenya itu.
“Kak jangan ketuk phone tu pecah kang”kata lelaki itu lagi
“Tak pe tak pecah nak lepaskan pun boleh”kata Belut sambil berkira-kira untuk melepaskan phonenya.
“Uitt longkang”kata Belut lagi.Lelaki di sebelahnya sudah tergelak-gelak seperti Belut membuat satu lawak jenaka.
“Mereng”bisik Belut kepada Faz di sebelah.Lelaki itu seperti perasan dirinya dikutuk.
“Akak cakap saya gila ke?”tanya lelaki itu.
“Mane ade “balas Belut
“Tipu dosa”kata lelaki itu lagi
“Kitorang tak dosa sebab kitorang tak tipu”kata Faz.Menyampuk.Lelaki itu berpusing lalu menyanyikan lagu Tipah Tertipu.Faz dan Belut berpandangan.’Sah laki tu gila’.

Wednesday, November 12, 2008

Cinta beg putih(part 14)

“Ching Ching.Oit Faz termenung tak ajak aku pun”tegur Daz tiba-tiba.Faz yang sedang mengelamun agak terkejut.Dia memandang sekeliling.Kay dengan Puteri sudah tergelak-gelak.

“Ape la kau ni Daz ade ke termenung leh ajak-ajak lagi tu.Agak pelik la kan”kata Puteri sambil tergelak kecil.
“Boleh pe.Kan Faz?.Wei Faz kau dok fikir pasal pe tu? Rempit 2 E tu ke?”tanya Daz
“Mane de dia rempit.Suka hati je kau cakap dia rempitkan”balas Faz
“mane kau tau hati aku ngah suke sekarang ni? Ha ha “kata Daz sambil tergelak
“eee sakit hati la cakap ngan kau ni.Da la baik aku buat math”kata Faz sambil mengeluarkan buku math dan terus membuat latihan tanpa menghiraukan rakan-rakannya.

Rehat..

“Wei jom gi bilik UBK.Aku nak beli air tin la.Mak cik kantin tu miskin jual air kosong je”kata Daz dengan kuatnya.
“Oitt kau mulut.Kang makcik tu dengar aku tak tau”balas Atieqah
“Biar la dia dengar sape suruh tak jual air lain”kata Daz ngan selambanya
“Faz awak kenapa senyap je daripada tadi?Ade masalah ke?”tanya Atieqah kepada Faz.Faz mengangkat mukanya mamandang ke arah Atieqah.Kemudian memandang ke hadapan semula.
“Mane ade kita ok je la”balas Faz sambil berjalan ke bilik UBK.Semasa memanjat tangga Faz ternampak kelibat Hakimi di bilik guru.Dia pun berjalan pantas ke bilik UBK dan terus masuk meninggalkan Atieqah dan Daz yang terpinga-pinga memandang.

Unit Bimbingan & Kaunseling..

“Wei Faz suka hati je kau tinggalkan kitorang tadi.Ingat kitorang lembu ke?”marah Daz
“Oit lembu-lembu jangan sebut”balas Atieqah
“Ha ha sorry la korang.Tadi kte ternampak Hakimi kat bilik guru tu yang cepat-cepat datang sini”
“Suka suki je.Kau gaduh dengan Hakimi ke?”
“Tak gaduh tapi segan la nak jumpa dia”
“Tah pape la.Da la aku nak beli air la”
“Nak gak!!”
Malam itu,
‘Nak on ke tak.Nak tak nak tak nak tak.Arghh..on jela tapi kang dia tegur? Buat selamba je la.’kata Faz dalam hati.Dia tidak tahu sama ada mahu online malam ini ataupun tidak.Faz berjalan ke arah komputernya dan terus membukanya.Dia sign in ym tetapi membuat dirinya invisible.’Eh dia on la.Nasib aku buat invisible.Bijak gak aku ni’kata Faz dalam hati.Faz membuka myspacenya dan menyemak emailnya.Tiba-tiba dia terpandang di sebelah kanan komputernya.

Kimy_F94 is now offline

'Yess!! Dia da offline.Faz terus menukar statusnya kepada available.TIba-tiba

Kimy_F94:BUZZ!!!
Kimy_F94: Salam
Kimy_F94:Hello kucing kesayanganku

Faz terkejut.’Alamak kantoii.Lupe.Bodonya aku pegi on myspace mesti la dia boleh agak.Camne ni nak reply ke tak? Buat tak tau je la’

Kimy_F94:Faz jangan nak wat tak wat tak tau plak.Saye tau awak ade tu

‘Alamak2.’

Fazrina:Err wslm.Hi
Kimy_F94: Balas pun.Nape awak cam tak nak chat ngan saye je?
Fazrina: Err mane ade
Kimy_F94: ye la tu.Pape la.Eh Faz saye nak ajak awak tengok wayang sabtu ni nak tak?
Fazrina: Tengok wayang? Cite ape?
Kimy_F94: Ape-ape je la.Ajak la kawan-kawan awak tu sekali
Fazrina: Err..tak tau la boleh ke tak kena tanya mak saya dulu.
Kimy_F94: Kalau mak awak kasi bagitau tau.Hmm..ni no saya papehal call or mesej saya tau
Kimy_F94: 012*******
Fazrina:Ouh ok. Eh k la saya nak off.Ayah saya da marah tu
Fazrina:Bye.Salam
Kimy_F94: Ok bye.wslm.

Faz terus menutup komputernya.Dia menatap kembali no Hakimi yang sudah disavenya di dalam phone.’Hmm nak pegi ke tak ek tengok wayang tu.Tanya yang lain la dulu’

Sunday, November 9, 2008

Cinta beg putih(part 13)

Faz terbaring di atas katilnya.Dia kepenatan setelah sehari suntuk menemani kakaknya bershopping.Tiba-tiba phonenya berbunyi menandakan dia menerima satu mesej.Faz dengan malasnya mencapai phone dan membaca mesej itu.‘Oitt on ym.semua ngah on ni.cepat2.kau sorang je takde ni.On cpt mane tau Hakimi add kau lagi-Daz’.Faz tersengih membaca mesej itu.’Aduss malasnya nak online.’ Faz mengerling jam di dinding.8.00 malam.Dengan malasnya Faz membuka komputernya dan kemudian bergegas ke bilik air.

Apabila keluar daripada bilik air,Faz mengambil phonenya dan terlihat ade satu mesej masuk.Faz membacanya.’kte nmpk hakimi on kat myspace tu on la cpt mane tau dier add awak lagi kat ym-Kay.Faz tersengih.Dia berjalan ke meja komputernya dan kemudian terun sign in ym.Kemudian dia keluar dari bilik apabila terdengar maknya memanggil untuk makan malam.


Selesai makan malam,Faz kembali ke biliknya.Dia melihat ke komputernya.’ya-allah ramainya buzz aku’.Faz membalas kembali buzz mereka dengan meletakkan tanda soal.Dia kemudian terlihat satu friend request.Tanpa berfikir terus dier approve.Setelah itu,dia membuka myspacenya.Tiba-tiba..

Kimy_F94: BUZZ!!!
Kimy_F94: Salam
Kimy_F94: Hai Faz

Faz terkejut dengan teguran itu.’yang add aku tadi hakimi ke?? La tak perasan plak’kata Faz dalam hati.

Fazrina: Wslm.Hey
Kimy_F94: Awak tgh buat ape tu??
Fazrina: takde buat ape.tgh layan myspace ni je
Kimy_F94:Ouh.Nasib awak approve saya kat ym kali ni kalau tak saya ingat nak join budak2
rempit gi merempit malam ni.
Fazrina: Join la kalo awak nak.Yela sape la saye kan nak menghalang awak.huhu
Kimy_F94:Alamak ade org merajuk la.Camne ek nak pujuk ni??
Fazrina: Sape merajuk??
Kimy_F94: Ni hah kucing saya ni tiba-tiba je merajuk.Camne nak pujuk ek?? Awak ade idea tak??
Fazrina: yeke?? Kucing awak tu comel tak?? Name dier ape??
Kimy_F94:Kucing saya ni comel sangat.Name dier Fazrina..
Fazrina:Hakimi!!!!!
Kimy_F94: ye sayang?
Fazrina: Hakimi serius skit boleh tak!!
Kimy_F94:yela saya serius.Kesian orang tu da merah muke dia.Pakai blusher ke?? Hahaha
Fazrina: takpe2 kali ni awak kenakan saya.Lain kali siap la awak.
Kimy_F94: Nak siapkan ape tu??Malasla nak bersiap
Fazrina:Hakimi!! Eee tension la cakap ngan awak ni
Kimy_F94:mane de kita bercakap.kan ke kita sedang berchatting.hahah
Fazrina: pape la.k la nak off.Bye
Kimy_F94:Faz jangan la merajuk saya gurau aje la.

Faz menekan perkataan invisible to everyone.Faz kemudian menekan name Daz dan menekan perkataan buzz.

Fazrina: BUZZ!!
Fazrina: Ni ape important sangat ni sampai mesej banyak2 ni hah??
Daz Dianza: Oitt kau!! Orang buzz dari tadi lagi..baru sekarang nak balas.Jap ek..

Faz menekan perkataan no thanks apabila Daz menghantar invitenya ke conference.

Daz Dianza: Oitt mangkuk asal tak nak join??
Fazrina: Aku malas la.Esok je la aku join.Aku nak tido.bubbye.salam.

Faz sign out daripada ym dan terus menutup komputernya.Matanya sudah terlalu berat untuk dibuka.Faz berbaring di atas katilnya dan akhirnya zzzzzz.

Monday, November 3, 2008

Happy Birthday!!!





Once a year I get the chance
To wish you birthday cheer.
It pleases me no end to say,
I wish you another great year.
So happy birthday to you Ryo,
From the bottom of my heart.
And may your good times multiply,
Till they’re flying off the chart!

Cinta beg putih(part 12)

Pagi itu Faz berasa begitu bosan sekali.Dia mengerling ke arah jam.Pukul 9 pagi.Sekolah masuk pukul 1 jadi banyak masa lagi.Dia kemudian membuka komputer dan sign in ym. ‘Eh ade orang add la.Kimi_F94@ yahoo.com.Sape la plak ni’.Faz tidak approve email itu sebagai friendnya di ym.’tah sape2 la add aku ni.tah2 rempit.mati je.Faz kemudian membuka myspace.’Ada orang add la’desis Faz dalam hati apabila terpandangkan perkataan new friend request di myspacenya.Dia kemudian menekan perkataan itu.”+H-a-k-e-e-m-y+”baca Faz perlahan.’Sape la pulak ni’.Faz menekan gambar lelaki itu untuk melihat profilenye.’Ya-Allah!! Hakimi!!! Tah2 yang aku deny kat ym tu Hakimi tak.Arghh camne ni.Da la smlm tunggu lame.Terdeny pula.Camne ni’ desis Faz.Faz kemudian terpandang perkataan di sebelah kanan komputernya.Kay Kitty is online.Faz terus menekan nama Kay Kitty.

Fazrina:BUZZ!!!
Fazrina:weii kay!! Tolon kite!!
Kay Kitty:BUZZ!!
Kay Kitty:yes sir.May i help u sir?
Fazrina:Kay kite terdeny Hakimi kat ym ni
Kay Kitty:Hah??!!
Kay Kitty:Hakimi add awak?? Awak deny?? Asal awak deny??
Fazrina:tah kite ingat rempit mane yang add sebab awak tau la.Ym kite mane ramai lelaki.Kalau
ade budak skola kite je jadi email 2 cam tak tau la sape.
Kay Kitty:abis camne ni..hmm awak add la dia balik
Fazrina: :D
Fazrina: kita da lupe la email dia.hehe
Kay Kitty: memang tak leh buat ape la.Cakap la kat dia kat skola nanti
Fazrina: Segan la nak cakap ngan dia
Kay Kitty: Tu pn nak segan ke.Selama ni awak cakap ngan dia boleh je
Fazrina: Tu lain.Dia yang tegur dulu jadi kena jawab sopan2 skit
Kay Kitty: hahah ape ape jer la.K la kita nak mandi.nak g skola.Da kul 10.30 da ni
Fazrina: ala baru 10.30.ilex ar.
Kay Kitty:banyak la.K la bye
Fazrina: Bye.
Kay Kitty has offline

Tiba di sekolah.Faz berpura-pura ceria padahal dalam hati hendak menangis rasanya.'Bodo tol la.asal la aq g deny tadi.Kalo tak leh chat.Hmm..takpe la myspace ade.Nasib aq tgk dulu gambar dier kat myspace kalo tak memang aq da deny la gak'kata Faz di dalam hati.

"Faz teman kita jap.Nak g bookshop"ajak Atieqah.
"Err...jom la"balas Faz.
"Wei!! nak g mane?? nak ikut!!"jerit Daz daripada belakang sambil melompat-lompat macam orang gila.
"Nak g toilet jap.Nak ikut gak ke?"tanya Faz
"Nak2.Nak g tengok haha kat bawah kang"kata Daz sambil tersengih.
"Oitt melampau la tu kan"balas Atieqah geram.Haha merupakan boyfriend Atieqah.Bukan boyfriend sebenarnya just crush.
"Da2.Jom pegi kang lambat lak"kata Faz.Dia berjalan begitu laju mendahului mereka.Tiba di kedai buku sekolah.Atieqah masuk ke dalam kedai itu.Nak membeli barang.Daz mulanya ingin duduk di luar menemankan Faz yang tidak mahu masuk namun kemudian dier menukar fikiran apabila terpandangkan Hakimi.Dia tersenyum kepada Hakimi lalu membuat isyarat memberitahu Faz berada di situ.Daz kemudian masuk ke dalam kedai buku.

"Ehem Ehem"
Faz yang sedang termenung sedikit terkejut.'Sape la pulak berdehem ni'.Namun Faz buat tidak peduli.Dia kembali meneruskan termenungnya itu.

"Hai wak.Asyik termenung je.Ingatkan sape tu??"tegur Hakimi.Faz terkejut.'Bila pulak Hakimi ade kat sebelah dier ni??'
"Err hai.eh mane ade saya termenung"balas Faz
"Abis tu kalo tak termenung,berangan ke?"tanya Hakimi.
"Dua2 tak.Saya tengah berfikir je.Exam akhir tahun da nak dekat.Tu yang banyak berfikir tu."
"Ouh.Hmm Faz asal awak deny saya kat ym?
"Hah??!! Err bukan sengaja deny.Terdeny tadi.Sebab saya tak tau email awak tu yang deny.Ingatkan budak rempit mane tah add saya."
"Ouh.Sampai hati awak kate saya rempit.Tak pe la.Saya nak g rempit dulu.Bye"kata Hakimi lalu bangun menuju ke kelasnye.Mengekori rakan-rakannya.Faz tergamam.

"Oitt sekejapnya borak ngan Hakimi"tegur Daz sambil menepuk belakang Faz.
"Err..Hakimi marah aku la"kata Faz perlahan
"Nape lak dier marah"tanya Atieqah
"Sebab aku cakap dier rempit"balas Faz.
"Yang pasal email tu ek?? kerek gle mamat 2.Tah2 memang rempit."kata Daz.Mulut Daz memang agak celupar sedikit.
"Hmm biarla.Eh jom la naik kelas.Rasenya cikgu da masuk kelas tu"kata Faz
"Hmm jom la"kata Daz sambil berlari terloncat-loncat sehingga hampir terlanggar seorang cikgu India.Daz tersengih-sengih meminta maaf.Faz dan Atieqah sudah tergelak-gelak di belakang.