Wednesday, December 31, 2008

Cinta beg putih(part 19)

Faz mengemas barang-barangnya dan memasukkan di dalam kotak.Barang yang tidak diperlukan lagi dimasukkan ke dalam plastik sampah yang berwarna hitam.Dia akan berpindah ke Putrajaya.Lagu ‘This is me’ kedengaran di biliknya menandakan ada panggilan masuk.Faz mencapai telefon bimbitnya.Hakimi.Faz mencampakkan phonnye kembali ke atas katil dan meneruskan kembali kerjanya.Tiba-tiba

‘Ding Dong’ Loceng berbunyi.Faz dengan malasnya berjalan ke pintu untuk membukanya.Dia berada seorang diri di rumah kerana keluarganya yang lain keluar ke Giant membeli barang.

“Faz!!”Jerit Liza apabila Faz membuka pintu rumahnya

“Oitt ramainya.Ape kes ni?”tanya Faz terkejut apabila melihat rakan-rakannya berada di depan pintu rumahnya.

“Saje je datang nak melawat kau.Kau kan da nak pindah.”

“Ouh.Jemput masuk.Sorry la bersepah gila rumah.”

“Tak pe.Kitorang datang ni nak tolong ko kemas”

“Ouh yeke? Baiknya korang”

“Well..biasa la kitorang memang baik pun”

“Tah ape ape la kau ni Daz.Baru puji sikit”

“Pape je la.Wei Faz dengar cite Hakimi da kapel ek ngan dakk form 2 tu?”

“Hmm..tah tak amik tau.Mane kau dengar cite ni Daz?”

“Ala..biasa la.Kat myspace tu.Fuhh minah tu tulis ‘i love u hakimi’ siap letak Hakimi kat top dier lagi tu.Hakimi pun letak minah tu kat first top friend dia tapi tak de la tulis i love u pun kat minah tu”

“Ouh.Biar la.Malas mau amik tau”

“Eh Faz ni gambar awak mase kecik ek? Comelnya”tanya Liza.Tukar topik.

“Well biasa la.Kita memang comel pun.”

“Poyo ar.Puji diri sendiri kau ni”kata Daz.Mereka tergelak bersama-sama.


“Wei Faz nanti sampai jangan lupa kitorang ek?”kata Kay

“Yela.Tak lupa punya.Korang kan sahabat aku”

“Mane tau ko jumpa kawan baru terus lupa kitorang”

“Faz..nanti jangan lupa call kita ek.huhu sedih la”kata Liza sambil memeluk Faz.

“Tah ape ape la korang ni.Wat drama Hindustan lak kat sini.Memalukan je.”

“Ape nak malu.Bukan ade sesiapa pun kat sini.”

“Yela2.Tah ape ape je”

“Eh Faz,Hakimi tau tak awak nak pindah?”

“Kalau korang tak bagitau dia tak tau la”

“Ouh ye? Nak bagitau dia la.Faz pinjam com jap nak on”

“Takde internet.Da potong.”

“Ala.Kedekut la ko ni”

“Tak yah la bagitau dia”

“Yela2.Nanti lama2 dia tau gak”

“Tu lama lagi”

“Degil”

“Pape je la”



Putrajaya


“Waa! Mama besarnya rumah ni” kata Faz.Mama Faz hanya tersenyum melihat gelagat Faz.

“Hmm..nanti esok kena bangun awal.Bibi kena pegi sekolah sendiri esok.Daftar sendiri ek? Mama tak boleh temankan.Bibi kan da besar.Kena buat sendiri la.Mama nak uruskan sekolah adik ni.”

“OK mama.Mama takutla nak masuk sekolah baru.Kang takde kawan lak.”

“Ala..mesti adanye kawan.Takkan takde pulak.Ke Bibi nak mohon pergi asrama? Result PMR Bibi aritu pun ok.Leh mohon”

“Tak nak la mama.Bibi tak suka la pegi sekolah asrama”

“Hmm..kalo camtu masuk sekolah biasa je la.”

“Mama,sekolah Bibi tu jauh tak?”

“Tak jauh sayang,dekat je.Nanti Bibi pegi sekolah naik bas ek?”

“Jauh la tu.Sampai kena naik bas.Abis esok nak g sekolah naik bas la ek mama?”

“Esok Bibi pegi sekolah mama hantar.Lusa baru naik bas”

“Ouh macam tu.”

Cinta beg putih(part 18)

“Wei Faz kau jadi ke nak pindah sekolah lepas PMR ni?”tanya Puteri perlahan.

“Hmm..jadi kot.Tah la.Rasenye jadi”

“Ala tak bestnya awak takde nanti.Hmm tinggal beberapa minggu lagi nak PMR.Kena study betul-betul da.”

“Tu la.Cuba awak tengok Daz tu.First time tengok dia study serius gila.Selalu dia rileks je.Baru PMR ni kalo SPM rasenya dia tak bercakap langsung tu.Ruginya tak dapat sama-sama da nanti”

“Tu la awak,tak yah la pindah.Nanti awak takde ramai orang rindu lak”

“Sape la nak rindu kat kita? Lagipun sekarang kan da maju.Ade ym,myspace,msn leh berhubung lagi.Ala lagipun kita pindah dalam Malaysia gak.Leh jumpa.Bukannya pegi sampai luar negara.

“Yela tu.Eh cikgu da masuk.Tensionnya.Study study study!!”


Hari Terakhir PMR

“Waa!! Akhirnya.Abis gak exam.Yahoo!! leh enjoy!! Oitt sape ade mercun jom main!!YAHOOO!!”jerit Daz.Kertas terakhir sudah selesai dijawab.Pelajar-pelajar tingkatan 3 menjerit kegembiraan.Hilang segala tekanan.

“Ko ni Daz.Entah ape ape la.Kang kena tangkap ngan cikgu Sam baru tau.”kata Faz

“Ala rilekss la.Cikgu tu faham punya.Wei jom pegi KLCC esok.Nak meraikan tamatnya PMR.Jom la”

“Ok gak tu.Eh,weii Daz kau ni ape la.Esok kan ari jumaat.Ade ke mau pegi ari jumaat.Ari sabtu la”kata Belut

“Ari jumaat ek esok?Apsal aku tak tau?”

“Tu la ko.Study sampai tak ingat dunia.Tengok hari pun da tak tau

“Biasa la.OK ari Sabtu g KLCC”

“OK.Eh Faz awak ajak la Hakimi sekali”

“Hmm..kena ajak ke?Tak mau la.Nanti budak pompuan form 2 yang minat kat Hakimi tu marah”

“Ade pulak.Budak pompuan tu je yang minat kat Hakimi.Hakimi tak”

“Yela tu..malas la nak amik tau sal Hakimi da.Dia da ade budak form 2 tu.Kita nak cari orang lain la kat sekolah baru nanti”

“Amboii cepatnya beralih arah.Eh tu bukan budak pompuan tu ke?”tanya Daz apabila terlihat budak perempuan yang minat kat Hakimi tu berjalan menuju kearah Hakimi

“Mane?A’ah la.Wei jom curi dengar ape diorang cakap”ajak Faz

“Tak baik je.Jahat killer”

“Ala skali skala.Please!!”

“Hmm ok la” Mereka pun mengekori Hakimi dan budak form 2 itu daripada belakang.Mereka pergi ke kantin.Rupanya budak form 2 itu meluahkan perasaannya kepada Hakimi.Faz dan yang lain buat-buat berbual tetapi dalam masa yang sama mencuri dengar perbualan mereka.Akhirnya Hakimi dan budak form 2 itu berlalu pergi.

“Err...wei kau dengar tak tadi diorang cakap tu?”tanya Faz

“Dengar tapi tak jelas.Rasanya tadi minah tu tanya Hakimi sama ada Hakimi cintakan dia gak atau tak rasanya Hakimi jawab cinta gak kan? Tapi tah la telinga aku ni sound trouble sikit.Lagipun Hakimi cakap slow la”balas Daz

“Hmm..memang slow pun.Aku pun cam dengar camtu gak”kata Faz

“Da2.Jangan pandai2 nak wat cite entah ape ape.Jom la balik.Da kul 1.30 ni”

“JOm la”

Thursday, December 18, 2008

Malas

Sorry kerana sudah lama tidak meng-update blog.I mean tak sambung cite cinta beg putih(cbp) 2.Hmm mungkin sbb aq MALAS dan KEKURANGAN IDEA menyebabkan cerita itu tak dapat disambung.N beberapa faktor lain.Masalah negara.Xyah sebuk.wkakakaka.Hmm nnti lps aq balik drp bercuti aq akan sambung cite ni iaitu pada 1 Januari 2009..Tapi bukan satu.Tapi DUA skali aq akan ltk iaitu part 18 & part 19.hoho.Hmm..2 je la kot.Bye.Sayonara.