Tuesday, June 7, 2011

5D Experience

Helloooooooo!

Sekarang ni cuti sekolah dua minggu.Tapi aku still tak update blog.Yelaa..aritu seminggu aku dok kat Kuantan so susah sikit mau update blog.Sebenarnya sebelum gi kuantan tu aku ade pegi Tasik Kenyir.Best situ.Tapi nanti2 la cerita.

Now aku nak cerita pasal 5D experience at Berjaya Megamall Kuantan Pahang.Sape2 yang ada datang Kuantan tu..patut try la masuk tempat ni.Best gila kot.Tempat dia ni cam cinema la.Korang boleh pilih nak cerita apa.Seorang harga dia RM 15. Agak mahal tapi fun sangat.

Bila korang dah pilih cerita..dia akan bagi spek.Ala2 3Dnya spek tu.Or mmg 3D nye spek kot.Tah tak amik tau.Then korang akan duduk atas kerusi.Aku nasihatkan kalau nak duduk tu..pilih kerusi depan..jangan amik kerusi tengah kalau taknak malu macam aku.Asal malu? Sebab dalam tu ada camera ok.Then orang luar leh tengok apa yang berlaku kat dalam tu.Malu ok!. Kalau korang tak malu amik la kerusi tengah tu.lalala.

Now the adventure begin.Kat depan korang akan ada screen yang akan memaparkan cerita yang korang amik tu.Cam aku..aku pilih Roller Coaster.So dapat la rasa cam naik roller coaster.Screen tu akan paparkan track roller coaster and kerusi korang akan bergerak-gerak cam naik roller coaster laaa.Then rasa angin semua best la.Pastu ada menda ape tah kat kaki tu main pukul2.Sakit ok.Aku sampai angkat kaki.Malu je.Bila keluar auntie aku cakap..takut sangat ke sampai angkat kaki.malu ok ramai orang tgk aku angkat kaki kat screen tu.HAHA.

Then kat dalam tu jugak dia ada sembur2 air.Abis basah baju.Then dia spray buih ape tah.Ala menda budak sekarang suka main tu.Snow spray ke ape tah.Lebih kurang la.Damn kot.Basah rambut aku.Aku rasa betul2 menda tu kena kat kepala.

Tapi memang fun laaaa.But aku still rasa kat Korea punya lagi best.Maybe tempat ni kecik je,cam korea tu besar..rasa lagi thrill la.Ni biasa2 je.Budak kecik umur 5 tahun pun boleh masuk.Kalau korang nak enjoy2 ngan family boleh laaa..Patut pegi.Maybe yang cerita hantu punya seram kot.Aku tak try.Maybe lain kali.Sape pegi tu try laa...

Tempat dia kat Berjaya Megamall Kuantan.Tingkat atas sekali.Dekat dengan cinema.Depan tempat bowling.Ni gambar dia.Aku google je sebab aku takde amik gambar.Malas.HAHA


Hah dalam tu la.Tempat tu kecik je.Dia cakap maximum 4 orang je masuk.Tapi aku nampak ada dua kerusi kosong lagi kat belakang tu.Dia tulis repair.Maybe kalau da siap repair 6 orang boleh masuk la kot.So ape tunggu lagi.Pegi la serbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..



Nota Cipanzi: Maharaja Lawak minggu ni kat Kuantan kan? Sape yang pergi tu..sebelum masuk ML pegi la masuk sini dulu.Jangan lepaskan peluang.HAHA

3 comments:

ilishaheera said...

Bestnya, nak pi jugak suatu hari nanti :D

Anonymous said...

Bukak lg x ek kt kuantan

Daz Dianza said...

Ada lagi kat kuantan rasanya.