Sunday, February 8, 2009

Cinta beg putih(Part 24)

"Balqis!! Bencinya saya.Sakit hati + bengang waa!! semua ade tolong la saya!!"kata Faz selepas loceng waktu rehat berbunyi.Pelajar-pelajar lain sudah turun rehat.TInggal Faz dan Balqis sahaja di dalam kelas itu.

"Awak bengang kenape ni?"

"Bengang ngan Rizal tu la.Pegi kecoh satu sekolah saya couple ngan dia.Perangai cam best je.saya mintak putus kang.Best je"

"Ha ha pasal tu je? Rizal tu memang macam tu.Cari publisiti murahan.Opss sorry terkutuk boyfriend awak.Eh da la tak payah fikir la pasal mende ni.Biasa je.Tu la dulu beria-ia kata tak suke.Siap cakap gardener sekolah ni lagi ok.Sekarang amik kau.ha ha.Da la exam tengah nak dekat da.Baik study.Lupakan Rizal sekejap"

"Hmm..betul jugak tu.Ha ha eh jom turun rehat lapar la"

"Jom.kesian Rizal kalau girlfriend dia kurus kering cam tengkorang kang"

"Bunuh karang." mereka tergelak.

Beberapa bulan kemudian,

Lagu 'Laskar Pelangi' berkumandang.Faz menjawab malas handphone di hadapannya.

"Hello"

"Hai sayang.U tengah buat apa ni?"?

"Ngah hilangkan perasaan marah"

"U marah kat sapa ni? Pelik je bunyinya"

"Marah kat U la."

"U mane plak ni? U tube?

"Hey wat lawak bodo lak.Benci gila. ha ha lawaknya.huh"

"Hey kenapa marah sangat ni.Ok2 now cite ngan I cepat.I buat apa sampai U marah gila kat I ni?"

"Tak de ape ape la"

"Sayang.Please.Cite je la."

"I marah tahap cipan kat U sebab U pegi heboh kat satu sekolah yang I couple ngan U"

"Eh ble plak I heboh kat satu sekolah? I cuma bagitau kat Fizlan je"

"Oh ye? Fizlan je ek? Habis camne lak Daz boleh tau? camne lak gardener ngan mak cik kantin boleh tahu? Rizal U tahu kan I benci penipu.I now U tipu I?? bagus I 'suka' sangat.Buat la selalu.HUh da la I nak tido.Bye" Faz cepat-cepat mematikan talian.Dia mencampakkan handphonenye ke katil.Benci.Dia benci apabila rakan-rakannya mengejek dia dan Rizal.

2 comments:

Anonymous said...

cepat2 smbung...
best gler deyh...
sweet owh....sambung eyh

Anonymous said...

jom..........kiter....mandi