Wednesday, December 31, 2008

Cinta beg putih(part 18)

“Wei Faz kau jadi ke nak pindah sekolah lepas PMR ni?”tanya Puteri perlahan.

“Hmm..jadi kot.Tah la.Rasenye jadi”

“Ala tak bestnya awak takde nanti.Hmm tinggal beberapa minggu lagi nak PMR.Kena study betul-betul da.”

“Tu la.Cuba awak tengok Daz tu.First time tengok dia study serius gila.Selalu dia rileks je.Baru PMR ni kalo SPM rasenya dia tak bercakap langsung tu.Ruginya tak dapat sama-sama da nanti”

“Tu la awak,tak yah la pindah.Nanti awak takde ramai orang rindu lak”

“Sape la nak rindu kat kita? Lagipun sekarang kan da maju.Ade ym,myspace,msn leh berhubung lagi.Ala lagipun kita pindah dalam Malaysia gak.Leh jumpa.Bukannya pegi sampai luar negara.

“Yela tu.Eh cikgu da masuk.Tensionnya.Study study study!!”


Hari Terakhir PMR

“Waa!! Akhirnya.Abis gak exam.Yahoo!! leh enjoy!! Oitt sape ade mercun jom main!!YAHOOO!!”jerit Daz.Kertas terakhir sudah selesai dijawab.Pelajar-pelajar tingkatan 3 menjerit kegembiraan.Hilang segala tekanan.

“Ko ni Daz.Entah ape ape la.Kang kena tangkap ngan cikgu Sam baru tau.”kata Faz

“Ala rilekss la.Cikgu tu faham punya.Wei jom pegi KLCC esok.Nak meraikan tamatnya PMR.Jom la”

“Ok gak tu.Eh,weii Daz kau ni ape la.Esok kan ari jumaat.Ade ke mau pegi ari jumaat.Ari sabtu la”kata Belut

“Ari jumaat ek esok?Apsal aku tak tau?”

“Tu la ko.Study sampai tak ingat dunia.Tengok hari pun da tak tau

“Biasa la.OK ari Sabtu g KLCC”

“OK.Eh Faz awak ajak la Hakimi sekali”

“Hmm..kena ajak ke?Tak mau la.Nanti budak pompuan form 2 yang minat kat Hakimi tu marah”

“Ade pulak.Budak pompuan tu je yang minat kat Hakimi.Hakimi tak”

“Yela tu..malas la nak amik tau sal Hakimi da.Dia da ade budak form 2 tu.Kita nak cari orang lain la kat sekolah baru nanti”

“Amboii cepatnya beralih arah.Eh tu bukan budak pompuan tu ke?”tanya Daz apabila terlihat budak perempuan yang minat kat Hakimi tu berjalan menuju kearah Hakimi

“Mane?A’ah la.Wei jom curi dengar ape diorang cakap”ajak Faz

“Tak baik je.Jahat killer”

“Ala skali skala.Please!!”

“Hmm ok la” Mereka pun mengekori Hakimi dan budak form 2 itu daripada belakang.Mereka pergi ke kantin.Rupanya budak form 2 itu meluahkan perasaannya kepada Hakimi.Faz dan yang lain buat-buat berbual tetapi dalam masa yang sama mencuri dengar perbualan mereka.Akhirnya Hakimi dan budak form 2 itu berlalu pergi.

“Err...wei kau dengar tak tadi diorang cakap tu?”tanya Faz

“Dengar tapi tak jelas.Rasanya tadi minah tu tanya Hakimi sama ada Hakimi cintakan dia gak atau tak rasanya Hakimi jawab cinta gak kan? Tapi tah la telinga aku ni sound trouble sikit.Lagipun Hakimi cakap slow la”balas Daz

“Hmm..memang slow pun.Aku pun cam dengar camtu gak”kata Faz

“Da2.Jangan pandai2 nak wat cite entah ape ape.Jom la balik.Da kul 1.30 ni”

“JOm la”

No comments: