Monday, November 3, 2008

Cinta beg putih(part 12)

Pagi itu Faz berasa begitu bosan sekali.Dia mengerling ke arah jam.Pukul 9 pagi.Sekolah masuk pukul 1 jadi banyak masa lagi.Dia kemudian membuka komputer dan sign in ym. ‘Eh ade orang add la.Kimi_F94@ yahoo.com.Sape la plak ni’.Faz tidak approve email itu sebagai friendnya di ym.’tah sape2 la add aku ni.tah2 rempit.mati je.Faz kemudian membuka myspace.’Ada orang add la’desis Faz dalam hati apabila terpandangkan perkataan new friend request di myspacenya.Dia kemudian menekan perkataan itu.”+H-a-k-e-e-m-y+”baca Faz perlahan.’Sape la pulak ni’.Faz menekan gambar lelaki itu untuk melihat profilenye.’Ya-Allah!! Hakimi!!! Tah2 yang aku deny kat ym tu Hakimi tak.Arghh camne ni.Da la smlm tunggu lame.Terdeny pula.Camne ni’ desis Faz.Faz kemudian terpandang perkataan di sebelah kanan komputernya.Kay Kitty is online.Faz terus menekan nama Kay Kitty.

Fazrina:BUZZ!!!
Fazrina:weii kay!! Tolon kite!!
Kay Kitty:BUZZ!!
Kay Kitty:yes sir.May i help u sir?
Fazrina:Kay kite terdeny Hakimi kat ym ni
Kay Kitty:Hah??!!
Kay Kitty:Hakimi add awak?? Awak deny?? Asal awak deny??
Fazrina:tah kite ingat rempit mane yang add sebab awak tau la.Ym kite mane ramai lelaki.Kalau
ade budak skola kite je jadi email 2 cam tak tau la sape.
Kay Kitty:abis camne ni..hmm awak add la dia balik
Fazrina: :D
Fazrina: kita da lupe la email dia.hehe
Kay Kitty: memang tak leh buat ape la.Cakap la kat dia kat skola nanti
Fazrina: Segan la nak cakap ngan dia
Kay Kitty: Tu pn nak segan ke.Selama ni awak cakap ngan dia boleh je
Fazrina: Tu lain.Dia yang tegur dulu jadi kena jawab sopan2 skit
Kay Kitty: hahah ape ape jer la.K la kita nak mandi.nak g skola.Da kul 10.30 da ni
Fazrina: ala baru 10.30.ilex ar.
Kay Kitty:banyak la.K la bye
Fazrina: Bye.
Kay Kitty has offline

Tiba di sekolah.Faz berpura-pura ceria padahal dalam hati hendak menangis rasanya.'Bodo tol la.asal la aq g deny tadi.Kalo tak leh chat.Hmm..takpe la myspace ade.Nasib aq tgk dulu gambar dier kat myspace kalo tak memang aq da deny la gak'kata Faz di dalam hati.

"Faz teman kita jap.Nak g bookshop"ajak Atieqah.
"Err...jom la"balas Faz.
"Wei!! nak g mane?? nak ikut!!"jerit Daz daripada belakang sambil melompat-lompat macam orang gila.
"Nak g toilet jap.Nak ikut gak ke?"tanya Faz
"Nak2.Nak g tengok haha kat bawah kang"kata Daz sambil tersengih.
"Oitt melampau la tu kan"balas Atieqah geram.Haha merupakan boyfriend Atieqah.Bukan boyfriend sebenarnya just crush.
"Da2.Jom pegi kang lambat lak"kata Faz.Dia berjalan begitu laju mendahului mereka.Tiba di kedai buku sekolah.Atieqah masuk ke dalam kedai itu.Nak membeli barang.Daz mulanya ingin duduk di luar menemankan Faz yang tidak mahu masuk namun kemudian dier menukar fikiran apabila terpandangkan Hakimi.Dia tersenyum kepada Hakimi lalu membuat isyarat memberitahu Faz berada di situ.Daz kemudian masuk ke dalam kedai buku.

"Ehem Ehem"
Faz yang sedang termenung sedikit terkejut.'Sape la pulak berdehem ni'.Namun Faz buat tidak peduli.Dia kembali meneruskan termenungnya itu.

"Hai wak.Asyik termenung je.Ingatkan sape tu??"tegur Hakimi.Faz terkejut.'Bila pulak Hakimi ade kat sebelah dier ni??'
"Err hai.eh mane ade saya termenung"balas Faz
"Abis tu kalo tak termenung,berangan ke?"tanya Hakimi.
"Dua2 tak.Saya tengah berfikir je.Exam akhir tahun da nak dekat.Tu yang banyak berfikir tu."
"Ouh.Hmm Faz asal awak deny saya kat ym?
"Hah??!! Err bukan sengaja deny.Terdeny tadi.Sebab saya tak tau email awak tu yang deny.Ingatkan budak rempit mane tah add saya."
"Ouh.Sampai hati awak kate saya rempit.Tak pe la.Saya nak g rempit dulu.Bye"kata Hakimi lalu bangun menuju ke kelasnye.Mengekori rakan-rakannya.Faz tergamam.

"Oitt sekejapnya borak ngan Hakimi"tegur Daz sambil menepuk belakang Faz.
"Err..Hakimi marah aku la"kata Faz perlahan
"Nape lak dier marah"tanya Atieqah
"Sebab aku cakap dier rempit"balas Faz.
"Yang pasal email tu ek?? kerek gle mamat 2.Tah2 memang rempit."kata Daz.Mulut Daz memang agak celupar sedikit.
"Hmm biarla.Eh jom la naik kelas.Rasenya cikgu da masuk kelas tu"kata Faz
"Hmm jom la"kata Daz sambil berlari terloncat-loncat sehingga hampir terlanggar seorang cikgu India.Daz tersengih-sengih meminta maaf.Faz dan Atieqah sudah tergelak-gelak di belakang.

No comments: